Αλμέιδα: «Η χαρά μου κρατάει για μισή ώρα, σκέφτομαι ήδη τον Ολυμπιακό»

Newsroom
Αλμέιδα: «Η χαρά μου κρατάει για μισή ώρα, σκέφτομαι ήδη τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε στην δημιουργία φάσεων της ομάδας του, στην κατάσταση των Λιβάι Γκαρσία, Μοχαμάντι και Φερνάντες και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ήταν... καταιγιστική στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε 37 τελικές και εν τέλει πήρε τη νίκη με 2-0. Ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στη δημιουργία των ποδοσφαιριστών του, στην κατάσταση των Λιβάι Γκαρσία, Μοχαμάντι και Φερνάντες και στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για τις πολλές τελικές που χρειάστηκε η ΑΕΚ για να σκοράρει: «Αυτό που με ανησυχεί είναι όταν δεν δημιουργούνται φάσεις. Σήμερα δεν ήταν εύκολο να κάνουμε φάσεις με μια ομάδα που έμεινε με δέκα από το τέταρτο λεπτό και έπαιξε με δυο τετράδες άμυνας. Γυρίζαμε την μπάλα δεξιά, αριστερά και κεντρικά. Τελικά βρήκαμε το γκολ από μια στατική φάση. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι και βρήκαμε δεύτερο γκολ. Αυτό που λέω είναι πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία: «Καταρχάς θα περιμένουμε μέχρι αύριο για τις ιατρικές του εξετάσεις. Ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό επειδή είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Πάντως πιστεύω πως έχουμε λύσεις για την επίθεση. Είτε ο Τσούμπερ, είτε ο Αραούχο, είτε ο Κοσίδης που είναι ένα παιδί που δουλεύει μαζί μας και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Για τον ρόλο του Τσούμπερ ως επιθετικός: «Πιστεύω πως αρχίζει και ανεβάζει το επίπεδο του. Στον πρώτο γύρο έκανε λίγες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τώρα βρίσκει τον ρυθμό που είχε όταν τον είχα δει πέρυσι. Είναι σημαντικό πως μπορεί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να βοηθήσει την ομάδα. Τον έχω δει να παίζει αριστερά και ως δεκάρι και πιστεύω πως σε αυτόν τον τομέα μπορεί να είναι πολύ παραγωγικός για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω τόσο αριστερά όσο και ως επιθετικό. Σε αυτή τη θέση είναι πιο ουσιαστικός στις ενέργειες του. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Είναι ποδοσφαιριστής που αν τον βάλουμε απέναντι από το τέρμα μπορεί να κάνει καλά πράγματα».

Για το αν περίμενε ότι η ΑΕΚ θα έκανε το 14/14 στο νέο της γήπεδο: «Ποτέ δεν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί λίγο πιο… μετά. Αυτό το σύστημα της δουλειάς που κάνουμε δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ σε βάθος χρόνου. Δουλεύουμε κάθε ημέρα, θέλω να το διασκεδάζω, να βελτιώνομαι και να είμαι ήρεμος. Τώρα σκέφτομαι το ματς της Τετάρτης. Δυστυχώς έχω έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψης γιατί αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό. Η χαρά σε μένα διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά! Πολύ μου λένε ότι αυτό είναι λάθος και ότι πρέπει να διασκεδάζω. Όμως η δουλειά προέχει! Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι».

Για τα σκληρά μαρκαρίσματα στον Αραούχο: «Πολλές φορές προτιμώ να κρατήσω τα σχόλια για τον εαυτό μου! Το μόνο που είδα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι που έγραφαν κι έλεγαν ότι εμείς ανακτούμε τη μπάλα γρήγορα, γιατί "ο Αραούχο χτυπάει"! Στο προηγούμενο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά είχε κίτρινη…»

Για την κατάσταση Φερνάντες και Μοχαμαντί: «Και οι δυο είναι σε φάση αποκατάστασης. Ο Φερνάντες έχει τραυματισμό από παλιότερα, ένιωσε ξανά ενόχληση σε αυτό το σημείο. Ελπίζουμε να επανέλθει γρήγορα, επειδή η παρουσία του σε ένα παιχνίδι όπως ήταν αυτό είναι πολύ σημαντική. Για τον Μοχαμαντί πιστεύουμε πως θα επιστρέψει στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. Σήμερα είχαμε τρία μπακ. Περιμένουμε να γυρίσει και να βρει ρυθμό».

Για το αν κατέβασε την ενδεκάδα κόντρα στον Αστέρα έχοντας το μυαλό στον Ολυμπιακό: «Είναι αλήθεια πως αρχίζω και σκέφτομαι ήδη το ματς με τον Ολυμπιακό. Όμως ποτέ δεν στήνω μια ενδεκάδα για ένα παιχνίδι και να σκέφτομαι το επόμενο. Ήθελα να φτιάξω μια ομάδα για να επιστρέψουμε στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Σε μια ώρα θα αρχίσω να σκέφτομαι τον Ολυμπιακό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα