Μίλαν - Σασουόλο 1-0: Ο Πούλισικ την έσωσε από νέα «γκέλα»

Βασίλης Μπαλατσός
Πούλισικ

bet365

Η Μίλαν χωρίς να... εντυπωσιάσει ιδιαίτερα επικράτησε της Σασουόλο στο «Σαν Σίρο» με 1-0 και έκλεισε με νίκη το 2023. «Λυτρωτής» ο σκόρερ Κρίστιαν Πούλισικ.

Επιστροφή στις νίκες για τη Μίλαν. Στο τελευταίο τους ματς για το 2023 οι Ροσονέρι επικράτησαν της Σασουόλο με 1-0 με σκόρερ τον Κρίστιαν Πούλισικ και συνεχίζουν στην 3η θέση της Serie A με 36 βαθμούς. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είναι στο +3 από την 4η Φιορεντίνα και -4 από τη 2η Γιουβέντους, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο. Πρώτη εντός έδρα νίκη των Μιλανέζων επί των Νεροβέρντι μετά από τέσσερα χρόνια, μια ισοπαλία και τρεις ήττες.

Μόλις στο 7΄ο Μπενασέρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 23' ο Αλγερινός μέσος έπιασε δυνατο σου και έστειλε τη μπάλα χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο 32' ο Λεάο πέτυχε γκολ, το οποίο δικαίως δεν μέτρησε, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος.

Η τρίτη φορά που η Μίλαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν και η «φαρμακερή». Στο 59' ο Μπενασέρ έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Πούλισικ ευνοήθηκε από μια κόντρα και από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Οι Ροσονέρι «έσβησαν» το ματς και κράτησνα το τρίποντο μέχρι το φινάλε.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Κίερ (82’ Σίμιτς), Φλορέντσι, Ερναντές, Λόφτους Τσικ (74’ Τσερόλι), Μπενασέρ (63’ Αντλί), Ράιντερς, Πούλισικ, Λεάο (81’ Τσουκουέζε), Ζιρού (63’ Γιόβιτς)

Σασουόλο: Κονσίλι, Έρλιτς, Τόλιαν, Πέντερσεν, Θόρστβεντ (89’ Σεϊντέ), Ενρίκε, Μπεράρντι (70’ Καστιγιέχο), Μπαϊράμι, Λοριεντέ (89’ Μουλατιέρι), Πιναμόντι.

Παραμένει... ζωντανή η Σαλερνιτάνα

Με νίκη - ελπίδα έκλεισε το 2023 για τη Σαλερνιτάνα. H Γκρανάτα πανηγύρισε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Βερόνα, καθώς επικράτησε με 1-0 και μείωσε τη διαφορά από τη 17η θέση στους δυο βαθμούς.

Στο 43' ο Μοντιπό έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Σίμι και ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε την κεφαλιά του Κάστανου. Στο 45+1' ο Σουσλόβ δεν κατάφερε εξ επαφής να σημαδέψει την εστία της Σαλερνιτάνα. Στο 48' ο Τσάουνα με σουτ εκτός περιοχής έπειτα από ατομική ενέργεια πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Βαθμολογία

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα