Μίλαν - Σαμπντόρια 5-1: Ξέσπασε με πεντάρα και παρέμεινε στο «κόλπο» του Champions League

Νίκος Κικίδης
Η νίκη της Μίλαν επί της Σαμπντόρια

bet365

Η Μίλαν άφησε πίσω της τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ίντερ, διέλυσε με χατ τρικ του Ζιρού την υποβιβασμένη Σαμπντόρια (5-1) και μείωσε την απόσταση στο -1 από την πρώτη τετράδα.

Όσο τα... μαθηματικά της επιτρέπουν να ελπίζει, εκείνη θα παλεύει μέχρι τέλους για την είσοδο στην πρώτη τετράδα. Ακόμα και με τις πληγές ορατές στο «σώμα» της μετά τον αποκλεισμό στα χέρια της Ίντερ από το Champions League, η Μίλαν συνήλθε γρήγορα και με ηγέτη τον Ολιβιέ Ζιρού διέλυσε 5-1 τη Σαμπντόρια για να μειώσει προσωρινά την απόσταση από την πρώτη τετράδα στον έναν βαθμό.

Πριν πάρει ωστόσο το όπλο του ο Γάλλος προηγήθηκε ένας από τους φετινούς MVP των Ροσονέρι, ο Ράφαελ Λεάο, που μόλις στο 9΄έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Έντεκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Κουαγιαρέλα, όμως από εκεί και ύστερα ακολούθησε... καταιγίδα.

Αρχικά στο 23΄ο Ολιβιέ Ζιρού χτύπησε για πρώτη φορά με άψογη κεφαλιά, ενώ έξι λεπτά αργότερα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Κάπως έτσι τα θεμέλια της νίκης είχαν χτιστεί ήδη από το πρώτο μέρος, όμως η Μίλαν δεν είχε σκοπό να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Στο 63΄ήταν η σειρά του Ντίαθ να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πλασάροντας σε κενή εστία, προτύ ο Ζιρού ολοκληρώσει το χατ τρικ του πέντε λεπτά αργότερα με όμορφο τελείωμα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους παίκτες του Πιόλι να επιστρέφουν δυναμικά στη Serie A και να παίρνουν μια νίκη που τους κράτησε ζωντανούς στο κόλπο του Champions League.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Τιό, Τομόρι (81΄Κιάερ), Ερνάντες (81΄Μπάλο Τουρέ), Τονάλι (70΄Πομπέγκα), Κρούνιτς, Μεσίας (60΄Σαλεμάκερς), Μπραΐμ Ντίαθ (70΄Ντε Κετελάρ), Ράφαελ Λεάο, Ζιρού

Η βαθμολογία της Serie A:

Βαθμολογία στη Serie A

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα