Ιταλία: Σουνάς και Κατσέρης κατέκτησαν το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας με την Καταντζάρο

Σωτήρης Μυκονίου
Σουνάς και Κατσέρης πρωταθλητές με την Καταντζάρο

bet365

Οι Δημήτρης Σουνάς και Πάνος Κατσέρης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας με την Καταντζάρο και εξασφάλισαν την άνοδο στην Serie B.

Ακόμη μία επιτυχία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού, αφού οι Δημήτρης Σουνάς και Πάνος Κατσέρης κατέκτησαν με την Καταντζάρο το πρωτάθλημα της Serie C (για 7η φορά στην ιστορία της) και μάλιστα πέντε αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί. Η ομάδα τους έτσι «τσέκαρε» το εισιτήριό της για την δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο Δημήτρης Σουνάς προέρχεται από τις ακαδημίες του Άρη. Έμεινε ελεύθερος από τους «κίτρινους» τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Γενάρη του 2016 πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έκατσε μόλις έξι μήνες, και το καλοκαίρι του 2016 πήγε στην Ιταλία και την Μονόπολι. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2019 πήγε στην Ρετζίνα ως ελεύθερος. Μετά από ένα χρόνο μεταγράφηκε στην Περούτζια, όπου έμεινε για 1,5 χρόνο μέχρι να πάει τον Γενάρη του 2022 στην Καταντζάρο.

Φέτος, ο 28χρονος κεντρικός μέσος έχει πραγματοποιήσει 29 συμμετοχές έχοντας σκοράρει επτά γκολ και δώσει δύο ασίστ σε 1.932 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Πάνος Κατσέρης αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ελλάδας μέχρι να αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της... ξενιτιάς για λογαριασμό της Πάβια σε νεαρή ηλικία. Στην συνέχεια πήγε στην Νοτσερίνα τον Σεπτέμβριο του 2020 κι έπειτα από ένα χρόνο στην Καβέζε. Εκεί έμεινε μόλις ένα εξάμηνο κι έπειτα πήγε στη Νουόβα Φλόριντα Κάλτσιο. Στο τέλος της χρονιάς ο 21χρονος Έλληνας αριστερός μέσος άφησε κι αυτή την ομάδα και πήρε μεταγραφή στην Καταντζάρο το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Φέτος, ο 21χρονος μέσος έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια έχοντας σκοράρει ένα γκολ και δώσει μία ασίστ σε 657 αγωνιστικά λεπτά.

 

SERIE A Τελευταία Νέα