Μίλαν - Σασουόλο 2-5: Ιστορικός διασυρμός από την ομάδα του Κυριακόπουλου και κατρακύλα χωρίς τέλος (vid)

Μίλαν - Σασουόλο 2-5: Ιστορικός διασυρμός από την ομάδα του Κυριακόπουλου και κατρακύλα χωρίς τέλος (vid)

bet365

Βαρομετρικό χαμηλό για τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Η Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου διέσυρε τους Ροσονέρι (2-5) που δέχθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους 4+ γκολ σε σερί παιχνίδια και τους έριξαν ακόμα πιο βαθιά στην αγωνιστική τους κρίση μέσα στο 2023.

Τα τρία γκολ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έδωσαν θέση στα τέσσερα γκολ της Ρώμης και του «Ολίμπικο». Η επιστροφή στο «Σαν Σίρο», όμως, επιφύλασσε τον μεγαλύτερο διασυρμό για την παραπαίουσα στο 2023 Μίλαν. Μέσα στο σπίτι της, από τη Σασουόλο, το κοντέρ έφτασε τα πέντε γκολ και συνολικά τα 12 παθητικό στα τελευταία τρία παιχνίδια, σφραγίζοντας ένα αναπάντεχο κάζο για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, που έγραψε αρνητικό ρεκόρ αφού ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Μίλαν δεν είχε δεχθεί 4+ γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το εφιαλτικό μεσημέρι δεν προμηνυόταν με βάση το πώς κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Η Μίλαν σε αυτό το διάστημα είχε ακυρωθέν γκολ με τον Ζιρού στο 8', δείχνοντας πως θα παλέψει από νωρίς για να αντιστρέψει το κλίμα. Η άμυνά της, όμως, έμεινε στο «Ολίμπικο». Μέσα σε έντεκα λεπτά, η εστία του Ταταρουσάνου παραβιάστηκε τρεις φορές κι όλα αυτά μέχρι το 30'. Ντεφρέλ στο 19', Φρατέζι στο 21' και Μπεράρντι με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η αρχή του διασυρμού παρά την ενδιάμεση ελπίδα με τη μείωση του σκορ από την κεφαλιά του Ζιρού στο 24'.

Κι αν ο Στέφανο Πιόλι έδωσε οποιαδήποτε οδηγία για να βελτιώσει το σύνολό του στο β΄μέρος, οι Νεροβέρντι του Γιώργου Κυριακόπουλου φρόντισαν να την καταρρίψουν με συνοπτικές διαδικασίες. Με τον Έλληνα μπακ να μπαίνει στο ματς στην ανάπαυλα, ο Λοριεντέ κέρδισε το πέναλτι από τον Καλάμπρια και στο 47' νίκησε τον Ρουμάνο κίπερ για το 1-4.

Το κοινό των Μιλανέζων άρχισε να αποχωρεί. Αν έμενε, θα έβλεπε να ακυρωνόταν και δεύτερο γκολ... επιστροφής στο ματς, με τον Ρέμπιτς στο 55'. Όπως θα έβλεπε και την τελική «μαχαιριά» που καθόρισε τη βαρύτερη ήττα εντός έδρας ήττα της Μίλαν στο Campionato από την εξάρα (1-6) με «θύτη» τη Γιουβέντους πίσω στο 1997. Σε αντεπίθεση, ο Ματέους Ενρίκε βρήκε στρωμένη την μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Ταταρουσάνου για το 1-5.

Ο νεοεισελθείς σε εκείνο το σημείο, Οριγκί μείωσε άμεσα σε 2-5 με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον «θόρυβο» της τρίτης σερί ταπεινωτικής ήττας σε όλες τις διοργανώσεις, σερί που η Μίλαν σημείωσε τελευταία φορά λίγο πριν την πρόσληψη του Στέφανο Πιόλι τον Σεπτέμβριο του 2019 στα... τελειώματα με τον Μάρκο Τζιαμπάολο. Όσο για τη βαθμολογία; Έπεσε στην 4η θέση κάτω από Ίντερ-Αταλάντα και με νίκες θα την προσπεράσουν πριν το τέλος της αγωνιστικής και οι Ρόμα-Λάτσιο.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Καλουλού, Γκάμπια, Ερναντέζ, Κρούνιτς (71' Πόμπεγκα), Τονάλι, Σαλεμάκερς (70' Μεσίας), Ντε Κετελάρ (46' Λεάο), Ρέμπιτς (71' Οριγκί), Ζιρού

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα