Μίλαν vs Γιουβέντους: Οι διπλοί πράκτορες των πάγκων

Μίλαν vs Γιουβέντους: Οι διπλοί πράκτορες των πάγκων

Μίλαν vs Γιουβέντους: Οι διπλοί πράκτορες των πάγκων

bet365

Μίλαν εναντίον Γιουβέντους απόψε στο Σαν Σίρο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε προπονητές, που βρέθηκαν στην τεχνική ηγεσία και των δύο ομάδων.

Τζιοβάνι Τραπατόνι: Βίοι αντίθετοι για τον Ιταλό, συγκριτικά με την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και την καριέρα του ως προπονητής. Κι αυτό γιατί εντός των γραμμών, αγωνίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στη Μίλαν. Μάλιστα, από τους «ροσονέρι» ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους το 1974. Ωστόσο, πολύ σύντομα βρέθηκε στη Γιουβέντους, με την οποία έγραψε ιστορία. Στις δύο διαφορετικές θητείες του στο Τορίνο (1976-1986 και 1991-1994), ο Τραπατόνι κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ιταλίας. Κυρίως, όμως, οδήγησε τη Γιουβέντους στην κατάκτηση και των τριών ευρωπαϊκών τίτλων και είναι ο μοναδικός προπονητής στη ιστορία, που έχει φτάσει σε αυτό το επίτευγμα με την ίδια ομάδα.

tra

Φάμπιο Καπέλο: Ο άνθρωπος που βρέθηκε στις δύο ομάδες, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ο Φάμπιο Καπέλο φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους από το 1970 έως το 1976 και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Μίλαν, με την οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και ολοκλήρωσε την καριέρα του. Από την ομάδα νέων των «ροσονέρι» ξεκίνησε την παρουσία του στους πάγκους και αργότερα μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα. Το διάστημα 1991-1996, ο Φάμπιο Καπέλο δημιούργησε μία εκπληκτική ομάδα, που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα Champions League. Στο Σαν Σίρο βρέθηκε και τη σεζόν 1997-98, χωρίς όμως επιτυχία. Μετά το πέρασμά του από τη Ρόμα, ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε τη διετία 2004-2006 στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, όμως οι τίτλοι στη συνέχεια αφαιρέθηκαν, λόγω του σκανδάλου Calciopolis.

cap

Αλμπέρτο Τσακερόνι: Μετά από δύο αποτυχημένες σεζόν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε τα ηνία της Μίλαν στον Ιταλό τεχνικό, το καλοκαίρι του 1998. Και δικαιώθηκε, αφού στην πρώτη του σεζόν στο Σαν Σίρο, ο Τσακερόνι οδήγησε τους «ροσονέρι» στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Μίλαν να έχει πτωτική πορεία τις δύο επόμενες χρονιές και να οδηγείται σε διαζύγιο με τον προπονητή της. Μετά από διαδρομή σε άλλους ιταλικούς πάγκους, τον Ιανουάριο του 2010 βρέθηκε στο Τορίνο. Η Γιουβέντους μόλις είχε λύσει τη συνεργασία της με τον Τσίρο Φεράρα και ο Αλμπέρτο Τσακερόνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα σε Ιταλία και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο των «μπιανκονέρι» στο τέλος της σεζόν.

zac

Κάρλο Αντσελότι: Ο «Μίδας» των πάγκων έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Μίλαν, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Κι αυτό, γιατί έχει βρεθεί τέσσερις φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Δύο με φανέλα και σορτσάκι και άλλες δύο με κοστούμι από τον πάγκο. Το διάστημα 2001-2009 ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν και – μεταξύ άλλων – κατέκτησε δύο φορές το Champions League (2003, 2007). Ωστόσο, πριν από αυτή τη χρυσή οκταετία στο Σαν Σίρο, ο Αντσελότι είχε βρεθεί και στον πάγκο της Γιουβέντους. Ούτε για τόσο μεγάλο διάστημα, ούτε με τόσο μεγάλη επιτυχία. Ακριβώς πριν πάει στη Μίλαν, δηλαδή από το 1999 έως το 2001, ο Ιταλός τεχνικός ήταν κάτοικος Τορίνο και η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το Ιντερτότο (!) το 1999.

anc

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: Ο νυν προπονητής της Γιουβέντους θα τεθεί αντιμέτωπος για 18η φορά απέναντι στη Μίλαν, ως τεχνικός των «μπιανκονέρι». Οι προηγούμενες 17 είναι χωρισμένες στις δύο περιόδους, που ο ίδιος βρέθηκε στο τιμόνι της «Μεγάλης Κυρίας». 15 φορές το διάστημα 2014-2019 και οι άλλες δύο την περσινή σεζόν. Μόνο που ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει απόψε σε ένα γήπεδο, όπου κάποτε ήταν οικοδεσπότης. Από το 2010 έως το 2014, ο Ιταλός βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν, κατακτώντας και ένα πρωτάθλημα. Μόνο που τα επόμενα χρόνια πλήγωνε τους «ροσονέρι» συνεχώς, αφού ως προπονητής της Γιουβέντους έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ιταλίας.

all

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα