Μίλαν - Μπολόνια 2-0: Άνετη νίκη με υπογραφή Λεάο (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν - Μπολόνια 2-0: Άνετη νίκη με υπογραφή Λεάο (vid)

bet365

Ο Ραφαέλ Λεάο πήρε από το... χεράκι τη Μίλαν με γκολ και ασίστ και την οδήγησε σε ένα άνετο 2-0 επί της Μπολόνια που την επανέφερε προσωρινά στην κορυφή της Serie A. Ασίστ Κυριακόπουλου στην ισοπαλία της Σασουόλο με τη Σπέτσια του Νικολάου.

Δεύτερο ματς στο «Σαν Σίρο», δεύτερη νίκη για τη Μίλαν. Μετά την...ανορθογραφία στην έδρα της Αταλάντα, οι Ροσονέρι στηρίχθηκαν στον εντυπωσιακό Ραφαέλ Λεάο για την αναμέτρηση απέναντι στη Μπολόνια, ο οποίος δεν απογοήτευσε και με γκολ-ασίστ την οδήγησε στη νίκη 2-0 που την έστειλε προσωρινά στην κορυφή.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο 20λεπτο χωρίς ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με «θύτη» τον Πορτογάλο. Ο Ντε Κετελάρ κινήθηκε κεντρικά και σέρβιρε την πρώτη του ασίστ με τα Ροσονέρι, ο Λεάο τον ευχαρίστησε και με ψύχραιμο τελείωμα νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0 (21΄).

Επτά λεπτά αργότερα ο Μεσίας άγγιξε το 2-0 με τον Σκορούπσκι ωστόσο να του βάζει ηχηρό στοπ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους Ζιρού και Λεάο δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό. Στο 58΄ωστόσο η κατάληξη ήταν διαφορετική. Έπειτα από γλυκιά μπαλιά του Πορτογάλου στην περιοχή, ο Ζιρού έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα με πλήρη αρμονία στο πλαϊνό δίχτυ για το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Σανσόνε έπιασε κεραυνό που έξυσε το κάθετο δοκάρι του Μενιάν, στην καλύτερη στιγμή της Μπολόνια για να επιστρέψει στο ματς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Μίλαν να μαζεύει ένα άνετο τρίποντο που την έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τις Λάτσιο, Τορίνο και Ρόμα.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι (83΄Γκάμπια), Ερναντές (75΄Τουρέ), Τονάλι, Μπενασέρ (61΄Αντλί), Μεσίας (62΄Σαλεμάκερς), Ντε Κετελάρ (62΄Πομπέγκα), Λεάο, Ζιρού

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Σουμάορο, Μεδέλ (74΄Μπονιφάζι), Λουκούμι, Κάσιους, Βιγκνάτο (62΄Σοριάνο), Σούτεν (84΄Φέργκιουσον), Ντομίνγκεζ (62΄Άμπισερ), Καμπιάσο, Μπάροου (62΄Σανσόνε), Αρναούτοβιτς

Ασίστ ο Κυριακόπουλος, ισόπαλη η Σασουόλο

Χωρίς νικητή έληξε η κόντρα μεταξύ της Σπέτσια και της Σασουόλο (2-2), σε ένα χορταστικό ματς με φάσεις, τέσσερα γκολ και... ασίστ Κυριακόπουλου. Ο Έλληνας μπακ έβγαλε υπέροχη σέντρα για τον Φρατέσι που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 27΄, όμως στη συνέχεια η Σπέτσια του Νικολάου (βασικός) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για την ανατροπή.

Αρχικά στο 30΄ο Μπαστόνι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στις καθυστερήσεις πρώτου μέρους ο Εντζόλα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, οι Νεροβέρντι μπήκαν δυναμικά και έφεραν ξανά το ματς σε ισορροπία χάρη σε γκολ του Πιναμόντι (50΄). Η αποβολή του Εκντάλ στο 81΄που άφησε τη Σπέτσια με δέκα δεν έμελλε να αποβεί καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό.

 

SERIE A Τελευταία Νέα