Η Ίντερ στον τελικό της Primavera, παρότι έχανε 1-3 στο 90΄

Η Ίντερ στον τελικό της Primavera, παρότι έχανε 1-3 στο 90΄

bet365

Απίθανος ημιτελικός με την Κάλιαρι να προηγείται 3-0, αλλα  την Ίντερ να παίρνει την πρόκριση και στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα του Κεραμίτση

Ματς βγαλμένο από σενάριο θρίλερ έγινε στο «Έντσο Ρίτσι» του Σασουόλο. Ο ημιτελικός των play off της Primavera έχει φτάσει στο 90΄ και η Κάλιαρι του Χρήστου Κουρφαλίδη προηγείται 3-1 της Ίντερ. Όμως, στον τελικό της διοργάνωσης πέρασαν οι «νερατζούρι» καθώς στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν 3-3, σκορ που έμεινε αναλλοίωτο στην παράταση και με –με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν στο ιταλικό πρωτάθλημα Νέων- την πρόκριση πήρε η ομάδα που είχε τερματίσει πιο ψηλά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου!
Αυτή ήταν η Ίντερ του Κριστιάν Κίβου, του Ρουμάνου παλαίμαχου μπακ που έχει ξεκινήσει την προπονητική εδώ και τέσσερα χρόνια, στις ακαδημίες του συλλόγου του Μιλάνου, του συλλόγου στον οποίο «κρέμασε τα παπούτσια του» το 2014.

Η ομάδα της Σαρδηνίας προηγήθηκε 3-0 με τους Ντεσόγκους (14΄,45΄) και Λουβουμπό (43΄-πεν), σκορ που κρατούσε έως το 77ο λεπτό. Ένας ημιτελικός «γκραν γκινιόλ» καθώς από τα highlights του επίσημου καναλιού της Κάλιαρι φαίνεται ότι έχασε και σημαντικές ευκαιρίες να κάνει το 4-0! Στο 77΄ ο Φάμπιο Αμπιούζο (που είχε μπει ως αλλαγή στο 58΄) μείωσε σε 3-1, ο ίδιος παίκτης πραγματοποίησε το 3-2 στο 90΄ και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο αρχηγός Σανγκάλι ισοφάρισε. Και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες στην παράταση, όπου το τελικό 3-3 ευνόησε την Ίντερ.

Από ελληνικής πλευράς ο 20χρονος Κουρφαλίδης ήταν βασικός με την Κάλιαρι αλλά αντικαταστάθηκε στο 67΄, ενώ ο τερματοφύλακας Νίκος Μπότης ήταν στον πάγκο της Ίντερ.
Έτσι, την Τρίτη (31/5) ο Κρίστιαν Κίβου θα αντιμετωπίσει την Ρόμα με την οποία επίσης είχε κάνει σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Οι «τζαλορόσι» πήραν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου, ενώ νίκησαν σχετικά εύκολα τη Γιουβέντους 2-0 στον ημιτελικό. Βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας ήταν και θα είναι και στον τελικό, ο 17χρονος Δημήτρης Κεραμίτσης.


Το ματς αρχίζει στις 21:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι Sportitalia. Εκεί οι κανόνες είναι πιο... ορθολογικοί και σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει παράταση και στη συνέχεια πέναλτι.
Photo Credit: Lega Seria A

 

SERIE A Τελευταία Νέα