Σασουόλο - Μίλαν 0-3: Στον «θρόνο» της μετά από έντεκα χρόνια (vid)

Σασουόλο - Μίλαν 0-3: Στον «θρόνο» της μετά από έντεκα χρόνια (vid)

bet365

Τέλος στην αναμονή. Η Μίλαν βρίσκεται ξανά στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας επίσημα το πρωτάθλημα με το διπλό στην έδρα της Σασουόλο (0-3), το πρώτο της Scudetto μετά από έντεκα χρόνια!

Πάλεψε για χρόνια με τους «δαίμονές» της. «Diavolo» τη λένε και αυτή τη φορά καμία δύναμη δεν μπορούσε να την κρατήσει μακριά από το Scudetto. Η Μίλαν είναι ξανά εδώ και είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια, αρπάζοντας τα σκήπτρα από τη συμπολίτισσα Ίντερ με το διπλό στην έδρα της Σασουόλο (0-3) και ισοφαρίζοντάς την στα τρόπαια με 19!

Το απόγευμα προμηνυόταν θριαμβευτικό για τους Ροσονέρι, που έμοιαζε αδύνατο να χαλάσουν όσα έχτισαν στο φινάλε της σεζόν μπροστά στην «καυτή» ατμόσφαιρα των τιφόζι τους, οι οποίοι μετέτρεψαν το «Mapei Stadium» σε «Σαν Σίρο». Περίπου 18.000 φίλαθλοι γέμισαν το γήπεδο των Νεροβέρντι για να σπρώξουν την ομάδα τους στο τελευταίο βήμα πριν τον τίτλο και το πέτυχαν και με το παραπάνω, αφού η ομάδα του Στέφανο Πιόλι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο και δεν έβαλε καν στο μυαλό της τι γινόταν στο ματς του «Μεάτσα» ανάμεσα σε Ίντερ και Σαμπντόρια.

Ολιβιέ Ζιρού και Ραφαέλ Λεάο, δύο από τους κορυφαίους των Ροσονέρι στην πρωταθληματική τους πορεία, πήραν από το χέρι τη Μίλαν και με ισάριθμες συνεργασίες έβαλαν γερές βάσεις τίτλου στο 17' και το 32'. Ο Πορτογάλος σε ρόλο δημουργού, ο Γάλλος σε ρόλο σκόρερ, φτάνοντας τα 11 γκολ κι αποτελώντας αυτόματα τον γηραιότερο που φτάνει διψήφιο αριθμό τερμάτων στην παρθενική του χρονιά στη Serie A!

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λεάο πέτυχε... χατ-τρικ στις ασίστ και ο Κεσί με τρομερό τελείωμα αποχαιρέτησε τη Μίλαν με την τελική «βελονιά» για το Scudetto, καθώς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

Τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο μέρος και μετά την ανάπαυλα όλοι κοιτούσαν με ανυπομονησία το ρολόι στο ταμπλό. Στο 72', ο game-changer των τελευταίων σεζόν για τη Μίλαν που λέγεται Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και έξι λεπτά αργότερα σκόραρε μετά από ακόμα μία ασίστ του Λεάο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ακόμα κι έτσι, το αποτύπωμα του Σουηδού σούπερ σταρ θα μείνει αναλλοίωτο στο 19ο Scudetto των Ροσονέρι. Πλέον, ο «Ίμπρα» μπορεί να αποσυρθεί όποτε το θελήσει έχοντας εκπληρώσει την υπόσχεσή του, να συνεχίσει να παίζει μέχρι να κερδίσει ξανά πρωτάθλημα με τη Μίλαν (το πρώτο του ήταν και το τελευταίο μέχρι πρότινος, τη σεζόν 2010-11).

Περισσότερα σε λίγο...

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι (81' Ρομανιόλι), Ερναντέζ, Τονάλι (46' Μπενασέρ), Κεσί, Σαλεμάκερς (81' Φλορέντσι), Κρούνιτς (73' Ντίαθ), Λεάο, Ζιρού (72' Ιμπραΐμοβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα