Τακόνι: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του μετά το εγκεφαλικό

Newsroom
Τακόνι: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του μετά το εγκεφαλικό

bet365

Ο Στέφανο Τακόνι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεσάντρια μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, αλλά οι γιατροί του δήλωσαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πρόοδο της θεραπείας του, στην οποία και δείχνει πως ανταποκρίνεται.

Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (23/4), ο παλαίμαχος κίπερ των Γιουβέντους, Ίντερ και εθνικής Ιταλίας, Στέφανο Τακόνι, δίνει «μάχη» για την υγεία του, έχοντας υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η είδηση σκόρπισε ανησυχία στη φίλαθλη Ιταλία για τον πάλαι ποτέ κίπερ της Γηραιάς Κυρίας και των Ατζούρι, ο οποίος χρειάστηκε να διακομιστεί αμέσως στη νευροχειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου Αλεσάντρια στο Τορίνο, όπου και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις μετά τη φαρμακευτική θεραπεία και την αξονική τομογραφία παρέχουν λόγους αισιοδοξίας. Όπως δήλωσαν οι διευθύνοντες γιατροί του, Αντρέα Μπαρμπανέρα και Φαμπρίτσιο Ράκα, ο Τακόνι αποκρίνεται στη θεραπεία του και η επίσπευση της μεταφοράς του στο νοσοκομείο σε συνδυασμό με την έγκαιρη παρέμβαση των γιατρών βοήθησε ώστε να αποφευχθεί μια δεύτερη αιμορραγία που ενδεχομένως να απέβαινε μοιραία.

«Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Του έχει χορηγηθεί νάρκωση και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, αλλά έχει δείξει μερικά σημάδια απόκρισης στη θεραπεία. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για να αντιληφθούμε την πρόοδο της υγείας του», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια τους για την πορεία του 64χρονου πορτιέρε, ο γιος του οποίου τοποθετήθηκε στα social media εκφράζοντας την ίδια συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Μέρα με τη μέρα υπάρχουν βελτιώσεις, ακόμα κι αν οι γιατροί τονίζουν πως αυτές είναι οι πιο κρίσιμες ημέρες. Συνεχίζουμε να είμαστε ενωμένοι στο πλευρό του».

 

SERIE A Τελευταία Νέα