Αταλάντα - Νάπολι 1-3: Πέρασε κι από το Μπέργκαμο κι επιμένει για τον τίτλο! (vid)

Αταλάντα - Νάπολι 1-3: Πέρασε κι από το Μπέργκαμο κι επιμένει για τον τίτλο! (vid)

bet365

Ο Ινσίνιε «καθάρισε» στο πρώτο μέρος με γκολ και ασίστ, ο Ελμάς έσπασε οριστικά την πίεση της Αταλάντα στο 81' και η Νάπολι έφυγε με τεράστιο διπλό από το Μπέργκαμο (1-3), πιάνοντας ξανά τη Μίλαν στην κορυφή με ματς περισσότερο.

Λένε πως αν το πιστέψεις, μπορείς να το πετύχεις. Και η Νάπολι επιτέλους το πιστεύει, έχοντας φτάσει να ισοβαθμεί στην κορυφή επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι στην Αταλάντα (1-3), εδραιώθηκε στη 2η θέση περιμένοντας χωρίς ανησυχία το αποτέλεσμα των Γιουβέντους-Ίντερ και συνεχίζει να «πιέζει» τη Μίλαν στους 66 βαθμούς.

Έστω και χωρίς τον Βίκτορ Οσιμέν, τον MVP που είχε σκοράρει και τα τέσσερα γκολ στις δύο προηγούμενες νίκες, οι Παρτενοπέι εμφανίστηκαν «κυνικοί» και με «όπλο» τις αντεπιθέσεις βρήκαν από το πρώτο μέρος ασφαλές προβάδισμα. Ελλείψει του Νιγηριανού «killer», ο κάπτεν, Λορέντσο Ινσίνιε ανέλαβε τα ηνία και συνεισέφερε με όποιον τρόπο μπορούσε. Στο 14', άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μέρτενς και στο 37' έβγαλε την ασίστ στον Πολιτάνο για το 0-2, με υπέροχη σέντρα στο πρώτο δοκάρι από μακρινό φάουλ.



Οι Μπεργκαμάσκι αιφνιδιάστηκαν, πλήρωσαν για άλλη μια φορά τα αμυντικά τους προβλήματα κι έχοντας πετάξει ένα ημίχρονο προσπάθησαν να επανορθώσουν στο δεύτερο. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς σχετικά γρήγορα, καθώς στο 58' μετά από διαρκή πολιορκία στα καρέ του Οσπίνα, ο Ντε Ρόον τελείωσε με κεφαλιά τη φάση από το ιδανικό γέμισμα του Μίραντσουκ και μείωσε σε 2-1. Κι ενώ συνέχισε να πιέζει με την ίδια ένταση για την ισοφάριση, μία αντεπίθεση των Παρτενοπέι έμελλε να καθορίσει οριστικά το παιχνίδι. Μετά από... σύγχυση στην περιοχή της Νάπολι, ο Κουλιμπαλί ελευθέρωσε φανταστικά στον Λοσάνο από τα δεξιά, εκείνος βρήκε τον επερχόμενο Ελμάς στην περιοχή κι ο τελευταίος πλάσαρε άνετα για το τελικό 1-3.

Ξέσπασε η Ουντινέζε κόντρα στην Κάλιαρι

Η Κάλιαρι έκανε το... λάθος να προηγηθεί στη «Dacia Arena» κι αυτό ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» την Ουντινέζε. Οι Μπιανκονέρι συνέτριψαν τους Ροσομπλού με ανατροπή και το εμφατικό 5-1, γυρίζοντας τον διακόπτη από τη στιγμή που ο Ζοάο Πέδρο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 32' (στον πάγκο ο Μπάμπης Λυκογιάννης). Χάρη στα γκολ των Μπεκάο και Μπέτο οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να ανατρέψουν την κατάσταση πριν από την ανάπαυλα και μέχρι το 73' πέτυχαν ακόμη τρία γκολ, με τον Μπέτο να συμπληρώνει χατ-τρικ (38', 49', 73'). Έτσι, η Ουντινέζε ανέβηκε στη 12η θέση με 33 βαθμούς, αφήνοντας την Κάλιαρι στην επικίνδυνη 17η θέση και το +5 από Τζένοα-Σπέτσια με ματς περισσότερο!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα