Μίλαν - Γιουβέντους 0-0: Χ-αμένες και οι δύο στο ανιαρό ντέρμπι του «Σαν Σίρο» (vid)

Μίλαν - Γιουβέντους 0-0: Χ-αμένες και οι δύο στο ανιαρό ντέρμπι του «Σαν Σίρο» (vid)

bet365

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν στο απόλυτο μηδέν για το πρωτάθλημα (0-0) σε ένα αδιάφορο ντέρμπι, χάνοντας η καθεμιά τη δική της ευκαιρία για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και την τετράδα ανστίστοιχα.

Χρειάζονταν και οι δύο το τρίποντο. Καθεμιά για διαφορετικούς σκοπούς, αλλά με την ίδια ανάγκη και το «πρέπει» που ορίζεται αυτόματα σε κάθε μεταξύ τους συνάντηση. Στην πράξη, όμως, ήταν σαν να μην το ήθελε καμία. Μίλαν και Γιουβέντους κοντραρίστηκαν σε ένα ντέρμπι χωρίς σκορ που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα (το πρώτο τους 0-0 στο πρωτάθλημα μετά τον Γενάρη του 2007), παραδόθηκαν στη μετριότητα και η μόνη κερδισμένη της βραδιάς πρέπει να θεωρείται η Ίντερ, η οποία με νίκη στο παιχνίδι της που εκκρεμεί μπορεί να ξεφύγει στο +7 από τους Ροσονέρι και τη Νάπολι.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν άνευρες, άτονες και κράτησαν τον ρυθμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Γιουβέντους ήταν εκείνη που έκανε πιο δυναμικό «μπάσιμο» και στα δύο ημίχρονα, δείχνοντας περισσότερη διάθεση να πιέσει και να κυνηγήσει το γκολ, χωρίς πάντως τις αντίστοιχες αξιώσεις. Οι μοναδικές απειλές της για ένα 45λεπτο ήταν δύο σουτ εκτός περιοχής, το ένα από τον Κουαδράδο (12’) και το άλλο από τον Ντιμπάλα (24’), αμφότερα έφυγαν δίπλα από το δοκάρι. Κι από την άλλη, η Μίλαν με εξαίρεση μερικά μακρινά σουτ του Καλάμπρια που πολύ δύσκολα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες, βρήκε τη μοναδική της αξιόλογη στιγμή στο 20' με τον Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος μετά από υπέροχο «τριγωνάκι» με Μεσίας και Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε με τη μία και υποχρέωσε τον Σέζνι στην απόκρουση.

Οι Ροσονέρι έχασαν τον Ζλάταν από το 28’ με ενοχλήσεις στον αχίλλειο, ο Ζιρού τον αντικατέστησε, το πρόβλημα της, όμως ήταν δημιουργία και την τελική επιλογή κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Το κοινό πρόβλημα των δύο ομάδων, άλλωστε, ήταν η χαμηλότατη ένταση. Η Γιούβε απείλησε άλλη μια φορά με την κεφαλιά του Μοράτα στο 51’, οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σουτ έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Ερναντέζ (63’) και την κεφαλιά του Ζιρού στο 68’ που μπλόκαρε ο Σέζνι κι από κει και πέρα το ματς κύλησε με μαθηματική ακρίβεια προς τη «λευκή» ισοπαλία. Αφήνοντας και τις δύο απογοητευμένες, αφού η Μίλαν έμεινε για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς μακριά από τη νίκη κι έχασε έδαφος στη «μάχη» για το Scudetto, ενώ η Κυρία δεν κατάφερε ούτε τώρα να προσπεράσει έστω και προσωρινά την Αταλάντα και να επιστρέψει στην τετράδα.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (76’ Φλορέντσι), Καλουλού, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Κρούνιτς (61’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Μεσίας, Ντίαθ (61’ Μπενασέρ), Λεάο (76’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς (28’ Ζιρού)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο (65’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ (90’ Ραμπιό), Λοκατέλι (65’ Αρτούρ), ΜακΚένι, Ντιμπάλα (90’ Κουλουσέφσκι), Μοράτα (73’ Κεν)

Η βαθμολογία της Serie A

Η βαθμολογία της Serie A

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα