Χρήστος Κουρφαλίδης: Στα 19 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι

Χρήστος Κουρφαλίδης: Στα 19 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι

Κώστας Τόπας
Χρήστος Κουρφαλίδης: Στα 19 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι

bet365

Ο 19χρονος Έλληνας μέσος Χρήστος Κουρφαλίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Serie A με τη φανέλα της Κάλιαρι.

Η Κάλιαρι αντιμετώπισε την Φιορεντίνα για την 23η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά να προβλήματα κι απουσίες να διαχειριστούν, με αποτέλεσμα ο Βάλτερ Ματζάρι να συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τους «βιόλα» τον νεαρό Χρήστο Κουρφαλίδη.

Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Κάλιαρι, ο 60χρονος Ιταλός προπονητής πέρασε στο 73' τον Κουρφαλίδη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έγραψε ιστορία. Κι αυτό διότι έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι στη Serie A.

Ο ιταλικός σύλλογος απέκτησε τον 19χρονο Έλληνα μέσο, Χρήστο Κουρφαλίδη αποκτήθηκε το 2018, από τον Μακεδονικό Λητής. Ο Έλληνας άσος ήταν βασικός και στην πρωταθλήτρια Ελλάδας μεικτή νέων της ΕΠΣΜ, αλλά είχε φορέσει και την φανέλα της εθνικής Ελλάδας Κ-17. Μέχρι να πάρει το βάπτισμα πυρός με την πρώτη ομάδα, ο νεαρός μέσος αγωνιζόταν με τις Ακαδημίες της Κάλιαρι, ενώ είχε καταγράψει και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Δημήτρης Κεραμίτσης στα 17,5 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με τη Ρόμα στη Serie A, ενώ καθημερινά προπονείται υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο!

 

SERIE A Τελευταία Νέα