Σπέτσια – Νάπολι 1-4: Μήνυμα τετράδας σε Γιουβέντους – Μίλαν (vid)

Gazzetta team
Σπέτσια – Νάπολι 1-4: Μήνυμα τετράδας σε Γιουβέντους – Μίλαν (vid)

bet365

Η Νάπολι είχε εύκολο απόγευμα στην έδρα της Σπέτσια (1-4), πέρασε προσωρινά 2η με 70 βαθμούς και αύξησε την πίεση για την τετράδα σε Γιουβέντους και Μίλαν που κοντράρονται στο μεταξύ τους ντέρμπι (9/5). Ισόπαλες Ουντινέζε – Μπολόνια.

Το πρώτο βήμα στην τελική ευθεία προς το Champions League της επόμενης περιόδου έκανε η Νάπολι, πετώντας το… μπαλάκι στις υπόλοιπες τέσσερις διεκδικήτριες. Οι Παρτενοπέι του Κώστα Μανωλά (βασικός και στα 90') επιβλήθηκαν δια περιπάτου της Σπέτσια εκτός έδρας (1-4), έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Αφού ο Ζιελίνσκι άνοιξε το σκορ στο 15’, ο 23χρονος Νιγηριανός στράικερ χρίστηκε σκόρερ στο 23’ από ασίστ του Πολωνού και στο 44’ διπλασίασε τα τέρματά του από την ασίστ του Ινσίνιε. Έτσι, έπιασε τα 10 γκολ στη φετινή Serie A και είναι ο νεότερος παίκτης μετά τον Έρλινγκ Χάαλαντ στα Top-5 πρωταθλήματα που το πραγματοποιεί στις δύο τελευταίες σεζόν (πέρυσι με τη φανέλα της Λιλ).

Ο Πίκολι μείωσε για την ομάδα του Ντανιέλε Βέρντε στο 64’, αλλά από ασίστ του Οσιμέν, ο Λοσάνο διαμόρφωσε το τελικό 1-4, με το οποίο οι Ναπολιτάνοι ανέβηκαν προσωρινά στη 2η θέση (70 β.) και ασκούν πίεση σε Γιουβέντους-Μίλαν, που παίζουν μεταξύ τους στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής (9/5, 21:45).

Χ-έρι-χέρι Ουντινέζε και Μπολόνια

Μαζί με τη Βερόνα, ήταν οι μοναδικές ομάδες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής που δεν είχαν ελπίδες για Ευρώπη, αλλά πρακτικά δεν κινδύνευαν κιόλας. Κι έτσι συνεχίζουν Ουντινέζε και Μπολόνια, ισόβαθμες στην 11η θέση, μετά το μεταξύ τους 1-1 στη «Dacia Arena». Ο Ντε Πολ άνοιξε το σκορ για τους Φριουλάνι στο 23΄, η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, όμως, δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε την ισοφάριση οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορσολίνι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα