Νάπολι - Ίντερ 1-1: Σταμάτησε το σερί, όχι το δρόμο προς τον τίτλο (vids)

Gazzetta team
Νάπολι - Ίντερ 1-1: Σταμάτησε το σερί, όχι το δρόμο προς τον τίτλο (vids)

bet365

Η Νάπολι κράτησε στο 1-1 την Ίντερ και σταμάτησε το σερί 11 νικών στη Serie A για τους «νερατζούρι». Το μπέρδεμα Ντε Φράι - Χαντάνοβιτς έφερε το 1-0, ισοφάρισε ο Έρικσεν. Στο +9 από τη Μίλαν η ομάδα του Κόντε, συνεχίζουν τη μάχη για το Champions League οι «παρτενοπέι».

Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρησης και επιχείρησε να απειλήσει τη Νάπολι. Στο 18' ο Μαρτίνες δεν μπόρεσε στο πρώτο δοκάρι μετά από τη σέντρα του Χακίμι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς πρώτα έβαλε την κόντρα ο Μανωλάς και σε δεύτερο χρόνο ο Κουλιμπαλί.

Ύστερα από τέσσερα λεπτά (22') ο Έρικσεν εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με φάλτσα, ο Ντε Φράι έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της Νάπολι, ωστόσο η μπάλα πέρασε έξω. Οι «νερατζούρι» άγγιξαν το γκολ στο 29', όταν ο Λουκακού με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Μερέτ.

Κι όμως η Νάπολι ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Στο 36ο λεπτό ο Ινσίνιε μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έκανε τη σέντρα. Ο Χαντάνοβιτς έμοιαζε να ελέγχει, ο Ντε Φράι έπεσε πάνω του και ο γκολκίπερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια (σε αυτόν χρεώθηκε το αυτογκόλ).

Δεύτερο δοκάρι για την Ίντερ, και πάλι από τον Λουκακού. Ο Βέλγος στο 39ο λεπτό έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά δεν το κατάφερε. Στο 45ο λεπτό ο Μαρτίνες - κινούμενος εκτός περιοχής - πέρασε φανταστική κάθετη στον Μπαρέλα, ο οποίο μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μερέτ βγήκε γρήγορα και τον έκοψε. Η Ίντερ έφτασε στην ισοφάριση στο 55ο λεπτό. Ο Μανωλάς απομάκρυνε σε σέντρα, ο Έρικσεν με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μερέτ και έκανε το 1-1 για τους «νερατζούρι».

Στο 80' η Νάπολι είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και τη νίκη, αλλά το σουτ του Πολιτάνο σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Μιλανέζοι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα και να παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σε 31 ματς έχεουν 75 βαθμούς, στο +9 από τη δεύτερη Μίλαν. Η Νάπολι βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 60 βαθμούς και συνεχίζει τη μάχη για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΝΑΠΟΛΙ (4-2-3-1): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ρουίθ (90+1' Μπακαγιοκό), Ντέμε, Πολιτάνο (90+1' Χίσαϊ), Ζελίνσκι (88' Ελμάς), Ινσίνιε, Όσιμεν (74' Mέρτενς).

ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (83' Γκαλιαρντίνι), Νταρμιάν (69' Πέρισιτς), Λουκακού, Μαρτίνες (75' Σάντσες).

 

SERIE A Τελευταία Νέα