Serie A: Τετράδα Αταλάντα και Νάπολι, γλίτωσε στο 89’ η Λάτσιο (vids)

Gazzetta team
Serie A: Τετράδα Αταλάντα και Νάπολι, γλίτωσε στο 89’ η Λάτσιο (vids)

bet365

Αν και χρειάστηκε τέσσερα γκολ για να το πετύχει, η Νάπολι λύγισε την αντίσταση της Κροτόνε και πάτησε τετράδα, πίσω από την Αταλάντα που επικράτησε της Ουντινέζε. Απίθανο ψαλιδάκι ο Βέρντε, αλλά νίκη για τη Λάτσιο στο φινάλε, νέα απώλεια για Ρόμα.

Μετά το άκρως ενθαρρυντικό σερί των πέντε αγώνων δίχως ήττα πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και τις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Ρόμα-Μίλαν, άπαντες περίμεναν ότι η Νάπολι θα είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στην ουραγό Κροτόνε. Το αντίθετο! Τι κι αν σκόραραν τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο; Οι Παρτενοπέι έφτασαν στο «αμήν» για να ξεμπερδέψουν απέναντι στους σκληροτράχηλους Ροσομπλού και εν τέλει επιβίωσαν σε μια ματσάρα με επτά γκολ, στην οποία σηματοδότησε την επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα μετά από 1,5 μήνα και ο Κώστας Μανωλάς.

Από τα πόδια του Ινσίνιε, η Νάπολι προηγήθηκε στο 19’ και ο Οσιμέν βρήκε ευκαιρία για το 2-0 μόλις στο 22’, βάζοντας γερές βάσεις για την άνετη επικράτηση. Στο 34’, ο Μέρτενς πέτυχε και τρίτο γκολ, αλλά ενδιάμεσα η Κροτόνε είχε φροντίσει να δείξει τις διαθέσεις της, με τον άκρως φορμαρισμένο Σίμι. Ο 28χρονος Νιγηριανός φορ μείωσε με δύο γκολ στο 25’ και το 48’, φτάνοντας τα 8 γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια (πρώτος σκόρερ στα Top-5 από τον Μάρτιο), ενώ ο Ζουνιόρ Μεσίας επανέφερε την ισορροπία με το 3-3 στο 59’. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο αναμφίβολα τα βρήκε σκούρα, αλλά τελικά ξελάσπωσε με το γκολ του Ντι Λορέντζο στο 72’ και προσπέρασε προσωρινά τη Γιουβέντους στην 4η θέση.

Μουριέλ στο... καθήκον για την Αταλάντα

Λαχτάρησε η Αταλάντα, αλλά νίκησε 3-2 την Ουντινέζε στο Μπέργκαμο με τα γκολ των Κολομβιανών της (δύο ο Μουριέλ, ένα ο Σαπάτα) και δείχνει ότι πατάει πολύ γερά στην τετράδα. Στο 19ο λεπτό ο Πεσίνα έσπασε την μπάλα από αριστερά και ο Μουριέλ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούσο. Ο ίδιος διεύρυνε το προβάδισμα των «μπεργκαμάσκι» σε 2-0 στο 43ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ του Μαλινόβσκι. Οι «φριουλιάνι» μείωσαν στο 45ο λεπτό με τον Περέιρα να νικά τον Γκολίνι με ωραίο συρτό σουτ κεντρικά εκτός περιοχής. Στο 61ο λεπτό η δεύτερη ασίστ του Μαλινόβσκι στο ματς έφερε το 3-1 από τον Σαπάτα. Η Ουντινέζε κατάφερε να βάλει πίεση στους γηπεδούχους, καθώς μείωσε σε 3-2 με τον Στρίγκερ Λάρσεν στο 71ο λεπτό. Τίποτα περισσότερο όμως. Η Αταλάντα πανηγύρισε τη νίκη, η Ουντινέζε πρακτικά δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο εναπομείναν κομμάτι της σεζόν.

Λύτρωση με Καϊσέδο για την Λάτσιο

Η Λάτσιο... φλέρταρε με τη γκέλα, ο Βέρντε πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής, αλλά ο Καϊσέδο ήταν αυτός που λύτρωσε τους Ρωμαίους και τους κράτησε ολοζώντανους στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Λατσιάλι επικράτησαν 2-1 στο Ολίμπικο της Σπέτσια, αν και τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, μπήκαν δυνατά, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την εξαιρετικά στημένη άμυνα της αντιπάλου. Ο Λατσάρι στο 56' πέτυχε το 1-0, ωστόσο στο 73' ο Βάρντι με απίθανο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα. Η Λάτσιο πίεσε, έκλεισε την αντίπαλό της στην περιοχή της και το χέρι του Μαρκίτσα έδωσε την ευκαιρία στον Καϊσέδο να διαμορφώσει το 2-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν Κορέα και Λατσάρι.

Σε... μπελάδες η Ρόμα!

Η Ρόμα όχι μόνο δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εντός έδρας ήττα από τη Νάπολι, αλλά παραχώρησε και ισοπαλία 2-2 εκτός στη Σασουόλο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 7η θέση και στο -5 από την τετράδα! Οι Τζιαλορόσι προηγήθηκαν με πέναλτι του Πελεγκρίνι, ωστόσο στο 57΄ ο Τραορέ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 69' ο Μπρούνο Πέρες έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Ρόμα. Ωστόσο, η Σασουόλο «έκλεψε» το βαθμό στο 85' με γκολ του Ρασπαντόρι!

Στα ίσα Τζένοα και Φιορεντίνα με «μοιραίο» Ριμπερί

Καμιά τους δεν ξέφυγε οριστικά από τη «μάχη» της σωτηρίας, καμιά, όμως, δεν χαλάστηκε ιδιαίτερα από τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Τζένοα προηγήθηκε με τον Ντέστρο στο 12’, ο φορμαρισμένος Βλάχοβιτς ισοφάρισε άμεσα (23’) και τα πράγματα για τους Βιόλα θα ήταν σίγουρα πιο ευνοϊκά για την απόδραση στην εξέλιξη του αγώνα, αν ο Φρανκ Ριμπερί δεν τους άφηνε με 10 παίκτες λόγω αποβολής στο 52ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρ΄ όλα αυτά, αμφότερες παραμένουν στο +10 και το +8 από την επικίνδυνη ζώνη αντίστοιχα.

Βαθμός-ανάσα για την Πάρμα στο 88’

Μαν… of the match. Ο Ντένις Μαν, ο διεθνής Ρουμάνος στράικερ της Πάρμα «μίλησε» στο 88’ και έσωσε κατά το ήμισυ την παρτίδα για τους Παρμέντσι στην έδρα της Μπενεβέντο. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί δύο φορές με Γκλικ (23’) και Ιονίτα (67’), αλλά πρώτα ο Κούρτιτς στο 55’ και εν συνεχεία ο Μαν με… buzzer-beater, διατήρησαν αλώβητους τους Παρμέντσι και στο -3 από τη 17η Τορίνο (2 ματς περισσότερα).

Η Βερόνα συνεχίζει την εξαιρετική της χρονιά κι έφυγε με το τρίποντο από την «Sardegna Arena, αφήνοντας την Κάλιαρι εντός ζώνης υποβιβασμού να συνεχίζει τον αγώνα της για παραμονή! O Mπαράκ άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό για τους «τζαλομπλού», ενώ ο Λαζάνια στο 90+9' (!) έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων (ο Λυκογιάννης ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 61' από τον Ασαμόα) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (0-2).

 

SERIE A Τελευταία Νέα