Σπέτσια - Κάλιαρι 2-1: Ξέμπλεξε και την έμπλεξε (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Σπέτσια - Κάλιαρι 2-1: Ξέμπλεξε και την έμπλεξε (vid)

bet365

Η Σπέτσια νίκησε 2-1 την Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη (αγωνίστηκε για 70 λεπτά) με τα γκολ των Πίκολι και Ματζόρε, κάνοντας τεράστιο άλμα παραμονής στην παρθενική της συμμετοχή στη Serie A και κρατώντας καθηλωμένη την ομάδα της Σαρδηνίας στη ζώνη του υποβιβασμού. Ακυρώθηκε γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 90+4'.

Η Σπέτσια υποδέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου (20/3) την Κάλιαρι και πανηγύρισε τη νίκη (2-1) για την 28η αγωνιστική στη Serie A. Το σκορ άνοιξε ο Ρομπέρτο Πίκολι στο 49ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Εμάνουελ Γκιάσι σε μια φάση που άνοιξε το σκορ από λάθος του Μπάμπη Λυκογιάννη στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει την μπάλα.

Ο Τζούλιο Ματζόρε στο 80ό λεπτό διεύρυνε σε 2-0 το προβάδισμα των «αετών» έπειτα από σέντρα του Σιμόνε Μπαστόνι.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδας της Σαρδηνίας ήταν να μειώσει στο 83ο με τον Γκαστόν Περέιρο - σε μια φάση που αδράνησε συνολικά αμυντικά η γηπεδούχος ομάδας - και να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο «Αλμπέρτο Πίκο». Ο Ζοάο Πέδρο σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η Σπέτσια έκανε τεράστιο άλμα παραμονής καθώς βρίσκεται στην 15η θέση με 29 βαθμούς και αύξησε στους 7 βαθμούς τη διαφορά της από την αντίπαλό της, η οποία συνεχίζει καθηλωμένη στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΣΠΕΤΣΙΑ (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Ζουτ, Φερέρ, Ισμαΐλι, Έρλιτς (82' Τέρτσι), Μαρκίτσα (46' Μπαστόνι), Πομπέγκα (55' Λέο Σένα), Ρίτσι, Ματζόρε (82' Ακαμπόρε), Γκιάσι, Πίκολι (67' Νζολά), Φαρίας.

ΚΑΛΙΑΡΙ (Λέο Σέμπλιτσι): Κράνιο, Νάντες, Κλάβαν (81' Τριπαντέλι), Γκοδίν, Ρουγκάνι, Λυκογιάννης (70' Περέιρο), Μάριν, Ντάνκαν (81' Τσέρι), Παβολέτι (70' Σιμεόνε), Ζοάο Πέδρο.

Συναρπαστικό ματς διεξήχθη νωρίτερα στο «Έτσιο Σίντα». Η Μπολόνια έφυγε με τη νίκη (2-3) από την έδρα της ουραγού Κροτόνε, η οποία την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Serie B. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Μεσσίας (32') και Σίμι (40' πεν), αλλά οι «ροσομπλού» έφτασαν στην ανατροπή και τη νίκη με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Σουμαορό στο 62' μείωσε, ο Σχούτεν στο 70' ισοφάρισε και ο Σκοβ Όλσεν στο 84' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα