Ρόμα-Ιντερ 2-2: Ματσάρα στο «Ολίμπικο» αλλά χωρίς νικητή (vids)

Κώστας Τόπας
Ρόμα-Ιντερ 2-2: Ματσάρα στο «Ολίμπικο» αλλά χωρίς νικητή (vids)

bet365

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ Ρόμα και Ίντερ έμειναν ισόπαλες (2-2), αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία ομάδα.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός. |21+

Η Ιντερ χρειαζόταν τους βαθμούς προκειμένου να πλησιάσει τη Μίλαν στη βαθμολογία, η οποία το βράδυ του Σαββάτου (09/01) πανηγύρισε ένα άνετο τρίποντο επί της Τορίνο, με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή. Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να ξεφύγει με το διπλό από το «Ολίμπικο» καθώς η Ρόμα της έβαλε δύσκολα και δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Από την άλλη, ούτε οι «τζιαλορόσι» θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μετά από αυτή την ισοπαλία, μιας και πλέον βλέπουν να απομακρύνεται το όνειρο για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα άνηκε ολοκληρωτικά στην Ιντερ. Μπήκε με φουριόζα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 13’. Ο Λαουτάρο, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, εξαπέλυσε ένα σουτ με δύναμη αλλά είδε την προσπάθεια του να εξουδετερώνεται από τον Πάου Λόπεθ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Λουκάκου να απειλήσει την αντίπαλη εστία, καθώς μετά από αυτό το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, πήδηξε πιο ψηλά από όλους τους αντιπάλους του και πήρε την κεφαλιά. Ωστόσο, ο πορτιέρε των «τζιαλορόσι» είπε και πάλι «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η Ιντερ μπορεί να είχε τις περισσότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Ρόμα ήταν τελικά αυτή η οποία ευτύχησε να ανοίξει πρώτη το σκορ. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βερετού έκλεψε την μπάλα από τον Χακίμι, έδωσε στον Πελεγκρίνι κι αυτός με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν έντονα παράπονα από τον διαιτητή μετά την επίτευξη του τέρματος, καθώς ισχυρίστηκαν πως είχε γίνει φάουλ από τον Βερετού στον Χακίμι νωρίτερα στη φάση.

Το γκολ που δέχθηκε η Ίντερ δεν επηρέασε την απόδοσή της και συνέχιση την ασφυκτική πίεση. Μάλιστα, πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε δίχτυα με τον Λαουτάρο, ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός των «νερατζούρι» ήταν σε αντικανονική θέση κι έτσι το τέρμα του δεν μέτρησε, μετά κι από έλεγχο VAR.

Τελικά, ο… μονόλογος της Ιντερ απέφερε καρπούς στο 55’. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σκρίνιαρ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Σα να μην έφτανε αυτό οι «τζιαλορόσι» μέσα σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα αυτή τη φορά από τον Χακίμι, μετά από την δεύτερη ασίστ του Μπρόζοβιτς στο ματς. Ο 22χρονος μπακ χαφ, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην δεξιά πλευρά του γηπέδου και με ένα υπέροχο σουτ την έστειλε, με το βοήθεια του δοκαριού, στα δίχτυα, φέρνοντας «τούμπα» το ματς.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ιντερ θα έφευγε με το διπλό από το «Ολίμπικο», ήρθε στο 86’ ο Μαντσίνι για να πετύχει το 2-2, για να κόψει τα «φτερά» των φιλοξενούμενων. Ενα σκορ το οποίο και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ετσι, μετά από αυτή την ισοπαλία η Ιντερ παρέμεινε στους +3 από την Ρόμα και στο -1 από την πρωτοπόρο Μίλαν. Από την άλλη, οι «τζιαλορόσι» έχασαν την ευκαιρία να «πιάσουν» την ομάδα του Κόντε στη βαθμολογία και πλέον έχουν χάσει αρκετό έδαφος για τη μάχη του τίτλου.

Ρόμα: Πάου Λόπεθ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Βιγιάρ, Βερετού (79' Κριστάντε), Σπινατσόλα (73’ Πέρες) Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο (88' Μαγιοράλ)

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι (82' Κολάροφ), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (82' Γκαλιαρντίνι), Νταρμιάν (34’ Γιανγκ), Λουκάκου, Μαρτίνες (77' Πέρισιτς)

 

SERIE A Τελευταία Νέα