Μαραντόνα – Νάπολη: Σχέδιο για «Γειτονιά του Ντιέγκο», με μουσείο και αγάλματα

Μαραντόνα – Νάπολη: Σχέδιο για «Γειτονιά του Ντιέγκο», με μουσείο και αγάλματα

Gazzetta team
Μαραντόνα – Νάπολη: Σχέδιο για «Γειτονιά του Ντιέγκο», με μουσείο και αγάλματα

bet365

Μετά την μετονομασία του «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», ο δήμος της Νάπολης σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ολόκληρης γειτονιάς προς τιμή του Θεού, με το δικό του μουσείο και την κατασκευή αγαλμάτων του.

Οι κάτοικοι της Νάπολης προσδιόριζαν ανέκαθεν την πόλη τους ως πόλη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Πόσω μάλλον μετά τον θάνατό του, έχοντας μετατρέψει κάθε γωνιά και κάθε σημείο της σε τόπο μνήμης του Pibe D’ Oro. Μάλιστα, η δημοτική αρχή δηλώνει διατεθειμένη έπειτα από την μετονομασία του «Σαν Πάολο», να δώσει το όνομά του και σε περιοχή της πόλης: τη «Γειτονιά του Μαραντόνα».

Όπως αποκαλύπτει ο «Guardian», επικαλούμενος τον υπεύθυνο αστικής διακόσμησης της πόλης, σχεδιάζεται ήδη να δοθεί το όνομά του στην Ισπανική Γειτονιά (Quartieri Spagnoli), η οποία περιέχει την περίφημη τοιχογραφία του, στο πλαίσιο μιας κοινότητας αφιερωμένης στον Θεό, με το δικό του μουσείο και τα δικά του αγάλματα.

Το σχέδιο θα συμπεριλάβει και τη γειτονιά San Giovanni a Teduccio, στον τοίχο της οποίας έχει ζωγραφιστεί η νεότερη θρυλική μορφή του.

«Πάνω από 14 καλλιτέχνες έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους για το άγαλμα του Μαραντόνα. Τις εξετάζουμε όλες. Είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε αγάλματα για τον Ντιέγκο και σκεφτόμαστε επίσης το πού θα τα τοποθετήσουνε, δεδομένου ότι πολλές πλατείες θα ήθελαν ένα άγαλμά του στη μέση».

«Για πολλούς ανθρώπους φαίνεται παράλογο. Αν δεν είσαι Ναπολιτάνος ή από τον Νότο, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι σήμαινε ο Μαραντόνα για αυτή την πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος, Λουίτζι Φελάκο, στο αγγλικό Μέσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SERIE A Τελευταία Νέα