Μίλαν – Λάτσιο 3-2: Αυτή η λύτρωση στο 90'+2' έχει... μυρωδιές Σκουντέτο (vids)

Gazzetta team
Μίλαν – Λάτσιο 3-2: Αυτή η λύτρωση στο 90'+2' έχει... μυρωδιές Σκουντέτο (vids)

bet365

Η κεφαλιά του Ερνάντες στις καθυστερήσεις έγραψε το 3-2 επί της Λάτσιο και επανέφερε τη Μίλαν στην κορυφή Καμπιοπνάτο. Νίκη για Ρόμα, γκέλες για Νάπολι, Αταλάντα.

Κόρνερ στο 90'+2'. Ο Ερνάντες που έχει προωθηθεί, πιάνει την κεφαλιά, γράφει το 3-2 για τη Μίλαν κόντρα στη Λάτσιο. Το αμέσως επόμενο τηλεοπτικό καρέ συλλαμβάνει τον Στέφανο Πιόλι να μπαίνει και να πανηγυρίζει εκστασιασμένος στο χορτάρι, δίχως να έχει τελειώσει το ματς. Δευτερόλεπτα μετά οι Ροσονέρι ξανακάθονται εκεί που φέτος έχουν καλοβολευτεί: στην κορυφή του Καμπιονάτο.

Νωρίτερα, η Ιντερ είχε κάνει τη δουλειά της και περίμενε, αλλά αυτή τη φορά η Μίλαν δεν αυτοκτόνησε στο “Σαν Σίρο”, όπως είχε κάνει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς ως οικοδέσποινα. Προηγήθηκε νωρίς 2-0 της Λάτσιο, χρειάστηκε να αγχωθεί αδιανόητα χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και παρέμεινε αήττητη για 26η σερί αναμέτρηση στη Serie A.

Ο Ρέμπιτς με κεφαλιά και το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα (10') και ο Τσαλχάνογλου με πέναλτι (17') φάνηκε να καθαρίζουν, μα οι Λατσιάλι είχαν αντίθετη άποψη. Ο Ιμόμπιλε είδε τον Ντοναρούμα να του βγάζει το πέναλτι (27'), η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και με κεφαλιά σκόραρε ο Λουίς Αλμπέρτο. Ο Ιμόμπιλε βρήκε τελικά δίχτυα (59'), μα στο φινάλε απογειώθηκε ο Ερναντές και έφτιαξε το βράδυ των Μιλανέζων.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλουλού, Ρομανιόλι, Καλάμπρια (90'+2' Νταλότ), Ερναντές, Κρούνιτς, Τονάλι, Τσαλχάνογλου, Σαλεμάκερς (64' Καστιγιέχο, 90'+2' Μαλντίνι), Ρέμπιτς, Ράφαελ Λεάο (79' Χάουγκε)

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Πάτρικ (88' Χοντ), Λουίζ Φελίπε, Ράντου, Εσκαλάντε (46' Κατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο, Μάρουσιτς, Λουίς Αλμπέρτο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (73' Ακπρο), Κορέα (32' Μουρίκι), Ιμόμπιλε (74' Περέιρα).

Με Ινσίνιε στο 90+3’ γλίτωσε το κάζο η Νάπολι

Η Νάπολι κέρδισε πίσω έναν βαθμό από την απόφαση για το ντέρμπι με τη Γιουβέντους, αλλά έχασε απρόσμενα δύο στην «αυλαία» για το 2020. Και… πάλι καλά. Αν δεν ήταν ο Λορέντσο Ινσίνιε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 90+3’, οι Παρτενοπέι δεν θα είχαν πάρει ούτε τον βαθμό και θα είχαν γνωρίσει την 3η σερί τους ήττα (Ίντερ, Λάτσιο οι δύο προηγούμενες) κι αυτή τη φορά, ήττα-σοκ εντός έδρας από την Τορίνο. Τελικά, έμειναν στο 1-1 και έπεσαν από την τετράδα, με το ματς λιγότερο που τη χωρίζει από Ρόμα και Σασουόλο να μη διεξάγεται πιθανόν νωρίτερα από τον… Μάιο. Αντίθετα, η Τορίνο που προηγήθηκε με τον Ίτσο στο 56’ δεν άντεξε για άλλη μια φορά ως το τέλος και μοιραία κάνει Χριστούγεννα ουραγός, με 8 βαθμούς.

Με τους μικρούς η Ρόμα πάει καλά
Νίκη κόντρα σε ομάδα της εξάδας δεν μπορεί να κάνει, αλλά τους μικρότερους αντιπάλους τους καθαρίζει. Η Ρόμα πήρε όχι και τόσο εύκολα το εντός 3-2 επί της Κάλιαρι και καθώς όλοι οι άλλοι έκαναν γκέλες, βρήκε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση. Ο Βερετού άνοιξε το σκορ (11'), ο Ζοάο Πέδρο (59') ισοφάρισε) και χρειάσθηκαν δύο γκολ από Τζέκο (71'), Μαντσίνι (77'), ώστε οι Τζαλορόσι να αφήσουν πίσω τους τη συντριβή της προηγούμενης αγωνιστικής από την Αταλάντα, αν και στο 90' αγχώθηκαν κάπως από το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή της αγωνιστικής!

Ξανά τέταρτη η απολαυστική Σασουόλο

Χριστούγεννα στην πρώτη τετράδα της Serie A θα κάνει με το σπαθί της η Σασουόλο. Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (βασικός και δραστήριος), εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Γιουβέντους και την ισοπαλία της Νάπολι και, χάρη στο εκτός έδρας 3-2 (55' Κουαλιαρέλα, 84' Μπαλντέ – 2' Τραορέ, 56' Καπούτο, 58' Μπεράρντι) επί της Σαμπντόρια, ανέβηκε στην τέταρτη θέση και, μάλιστα, βρίσκεται μόλις στο -1 από την τρίτη Ρόμα. Στις καθυστερήσεις, αποβλήθηκε ο Κεϊτά Μπαλντέ για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία είναι άνετη στη μέση της βαθμολογίας.

Πέταξε δύο βαθμούς η Αταλάντα

Μοναδική ευκαιρία να πιάσει την Γιουβέντους στην έκτη θέση έχασε η Αταλάντα, η οποία έμεινε στο 2-2 με την Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλ Άρα». Η ομάδα του Μπέργκαμο προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 (22' πέν., 23' Μουριέλ), έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς, αλλά η (13η) Μπολόνια ήταν αυτή που γέλασε τελευταία, φτάνοντας στην ισοφάριση με Τακεχίρο Τομιγιάσου (73') και Νεουέν Πας (82').

Πρώτο ζευγάρι νικών για Μπενεβέντο κι «εκτόξευση»

Η νίκη κόντρα στη Τζένοα δεν ήταν συμπτωματική και η Μπενεβέντο το απέδειξε με σούπερ διπλό στην έδρα της Ουντινέζε. Το σύνολο του Φίλιπο Ιντσάγκι επικράτησε με 2-0 και πρωταγωνιστή τον Καπράρι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 9’ κι έδωσε την ασίστ στον Λετίτσια στο 77’ για το επισφράγισμα του πρώτου back-to-back στη σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο, η «Μάγισσα» θα κάνει Χριστούγεννα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ανεβαίνοντας στην 10η θέση με 18 βαθμούς.

Νίκη μετά την πρεμιέρα η Τζένοα

Τρεις μήνες μέσα στο… νερό πέρασαν χωρίς θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα για τη Τζένοα. Ωστόσο, πριν το διάλειμμα για τα Χριστούγεννα, οι Ροσομπλού θυμήθηκαν ξανά πώς είναι να κερδίζεις και μάλιστα με ανατροπή, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της Σπέτσια. Παρά το αρχικό 1-0 του Νζόλα, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την κατάσταση με τον Ντέστρο στο 16’ και το πέναλτι του Κρισίτο στο 73’ κι έτσι μείωσαν την ψαλίδα από τη 17ηΣπέτσια στον έναν βαθμό.

 

SERIE A Τελευταία Νέα