Νάπολι – Λάτσιο 3-1: Ο «χρυσός» Ιμόμπιλε ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Ιγουαΐν (vid)

Gazzetta team
Νάπολι – Λάτσιο 3-1: Ο «χρυσός» Ιμόμπιλε ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Ιγουαΐν (vid)

bet365

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος είχε εξασφαλίσει το «Χρυσό Παπούτσι» πριν από τον αγώνα, σταμάτησε στα 36 γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών στην Serie A, το οποίο κατείχε μόνος του ο Γονσάλο Ιγουαΐν από την σεζόν 2015-16.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε γνώριζε από το μεσημέρι και τυπικά ότι θα πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, εξαιτίας της απουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο από τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ρόμα.

Ο επιθετικός της Λάτσιο, όμως, είχε διπλό κίνητρο στον αγώνα με τη Νάπολι: Να πετύχει δύο γκολ, ώστε να γράψει ιστορία ως ο... κορυφαίος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε μια σεζόν, φτάνοντας τα 37.

Εντέλει, ο Ναπολιτάνος πέτυχε μέσα στο σπίτι του ένα γκολ (22') και... σταμάτησε στα 36, όσα είναι δηλαδή και το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο είχε κάνει ο Γονσάλο Ιγουαΐν με την φανέλα της... Νάπολι, την σεζόν 2015-16!

Οι Παρτενοπέι δεν του επέτρεψαν να σπάσει το ρεκόρ μέσα στο «Σαν Πάολο» και, μάλιστα, έφτασαν στη νίκη γοήτρου με 3-1, χάρη στα γκολ των Φαμπιάν Ρουίθ (9'), Λορέντσο Ινσίνιε (54' πέν.) και Ματέο Πολιτάνο (90').

Όχι, πάντως, ότι... χαλάστηκε ο Ιμόμπιλε, ο οποίος έγινε μόλις ο έκτος παίκτης στον 21ο αιώνα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) που σημειώνει 36+ γκολ σε μια σεζόν. Οι άλλοι τέσσερις, πλην του Ιγουαΐν: Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

 

SERIE A Τελευταία Νέα