Ανόρθωση: Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίτσας Καραολή

Ανόρθωση: Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίτσας Καραολή

Newsroom
ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Η ομάδα της Αμμοχώστου εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίτσας Καραολή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες, όχι μόνο για την Ανόρθωση αλλά γενικότερα για την Κύπρο, δεν είναι πια μαζί μας. Ο λόγος για την Μαρίτσα Καραολή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου, σε ηλικία 94 ετών, «βυθίζοντας» σε θλίψη άπαντες.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

ΜΑΡΙΤΣΑ ΚΑΡΑΟΛΗ

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της Μαρίτσας Καραολή, που απεβίωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, σε ηλικία 94 ετών και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της Η κηδεία της εκλιπούσας θα γίνει τηνΤετάρτη, 5/6/2024, ώρα 4:00, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσοπαντάνασσας, στο Παλαιχώρι. Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία, από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η Μαρίτσα Αντρέα Καραολή, γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1929. Το σώμα είχε υποστεί τη φθορά του χρόνου, αλλά το πνεύμα της παρέμενε ακόμη σπινθηροβόλο, μέχρι τον θάνατο, όπως πριν εβδομήντα χρόνια όταν 27 χρονών κοπέλλα, με τρία παιδιά αγωνιζόταν στον αγώνα της ΕΟΚΑ για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού. Μαζί με το σύζυγο της Αντρέα Καραολή πέρασαν τις ηρωικές αλλά δύσκολες συνθήκες του αγώνα με τις αγωνίες για τα τρία παιδιά τους, τη φιλοξενία του Αυξεντίου, του Αντώνη Παπαδόπουλου, του Κυριάκου Μάτση και των πολλών άλλων ανταρτών που πέρασαν και κρύφτηκαν στο φιλόξενο σπίτι τους στο Παλαιχώρι.

Όταν η προδοσία του κρησφυγέτου που είχαν στο σπίτι τους οδήγησαν τον Αντρέα στα βασανιστήρια των Πλατρών και στα κρατητήρια Πύλας και Κοκκινοτριμιθιάς, όπου κρατήθηκε για 25 μήνες, η Μαρίτσα ανέλαβε όλο το δύσκολο φορτίο της φροντίδας των παιδιών τους. Μπόρεσε να κρατηθεί όρθια και περήφανη μέχρι που άνοιξαν οι φυλακές των Άγγλων και ο Αντρέας επέστρεψε στην οικογένεια του. Για τον Αντρέα και τη Μαρίτσα ο αγώνας τελειώσε και δεν ζητούν καμιά ανταμοιβή για την μεγάλη προσφορά τους. Αποκτούν ακόμη τρία παιδιά και μπαίνουν σε ένα άλλο αγώνα, αυτό της βιοπάλης για την επιβίωση.

Με τον ίδιο μοναδικό τρόπο που επικοινωνούσε με τους ανθρώπους του χωριού της υποδεχόταν, φιλοξενούσε και μιλούσε σε όλους που την επισκέπτονταν στο σπίτι της. Ο λόγος της ήταν πάντοτε γάργαρος, μεστός και καθαρός είτε απευθυνόταν στα πιο σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής Κύπρου και Ελλάδας είτε σε φίλους και φιλοξενούμενους είτε σε ενήλικες και σε παιδιά των σχολείων. Όλοι την άκουαν με προσοχή και συγκίνηση να τους μιλά για τον αγώνα, τον Αυξεντίου και τους άλλους αγωνιστές και ήρωες της ΕΟΚΑ.

Ανάμεσα στις αναμνήσεις του αγώνα και η Ανόρθωση. Θυμόταν με νοσταλγία όταν, πριν περίπου 30 χρόνια, την προσκάλεσαν από το σωματείο να μιλήσει, στην τελετή για την ονομασία του γηπέδου στη μνήμη του Αντώνη Παπαδόπουλου. Με τον Αντώνη, η οικογένεια Αντρέα Καραολή είχε και έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα μέλη της οικογένειας, παιδιά και εγγόνια, είναι μέλη, φίλοι και υποστηρικτές της «Μεγάλης Κυρίας» και την ακολουθούν παντού. Είναι γνωστό ότι πολλοί Παλαιχωρίτες υποστηρίζουν την ομάδα μας.

Αυτή τη γυναίκα τιμήσαμε ως Ανόρθωση Αμμοχώστου, στις 8 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας. Μία γυναίκα που ακόμα και στα τελευταία της χρόνια αγωνιούσε και ρωτούσε για την Ανόρθωση. Που αγάπησε με τον πιο δυνατό τρόπο μερικά από τα πιο σημαντικά τέκνα της Ανόρθωσης, όπως τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Κυριάκο Μάτση και τον Αντώνη Παπαδόπουλο.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα