Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: Πότε και από ποιο γύρο ξεκινάνε ΑΠΟΕΛ, Πάφος, ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια

uefa
Το φετινό καλοκαίρι έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις κυπριακές ομάδες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Το Gazzetta Cyprus συνοψίζει τις ημερομηνίες αλλά και τους γύρους που ξεκινάνε την προσπάθεια τους ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας, Ομόνοια και Πάφος.

Κρίσιμη είναι η φετινή προσπάθεια των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, στην προσπάθεια που κάνουν για να μαζέψουν βαθμούς στην κατάταξη της UEFA. Πάμε να δούμε από ποιο γύρο και από ποια διοργάνωση ξεκινάνε.

ΑΠΟΕΛ


Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει την προσπάθεια του από το δεύτερο προκριματικό γύρο και συγκεκριμένα στις 23 ή 24 Ιουλίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, όπου θα είναι με τους ισχυρούς. Πιθανοί αντίπαλοι μέχρι στιγμής στο δεύτερο γύρο είναι οι Φλόρα Ταλίν από την Εσθονία, η Στεάουα από τη Ρουμανία, η Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, η Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία, η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, η TNS απο΄την Ουαλία, η Ρίγα από τη Λετονία και η Πέτροκουμπ από τη Μολδαβία.

Πάφος


Η Κυπελλούχος Πάφος για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΠάφος 0-3: Έγραψαν ιστορία οι Παφίτες, κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους">, έχει διπλή ευκαιρία στα φετινά προκριματικά. Πρώτα από τα προκριματικά του Europa League, όπου θα αρχίσει την προσπάθεια της στις 11 Ιουλίου από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Όσον αφορά το αν θα είναι στους δυνατούς ή αδύνατους, αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς περιμένει την έκβαση τριών τελικών Κυπέλλου: Αζερμπαϊτζάν Ζίρα – Καραμπάχ (2/6, 16:00), Κόσοβο Μπαλκάνι – Πρίστινα (22/5, 16:00), Πετροκούπ – Ζίμπρα (25/5,20:00). Σε αυτούς τους αγώνες, επιθυμεί να επικρατήσουν δυό από τα τρία αουτσάιντερ.

ΑΕΚ Λάρνακας, Ομόνοια


Η ΑΕΚ Λάρνακας , όπως και η Ομόνοια θα δώσουν τους πρώτους τους αγώνες στις 25 Ιουλίου, με τις ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Όπως ανέφερε το Gazzetta Cyprus πριν μερικές ημέρες, μέχρι στιγμής η ΑΕΚ Λάρνακας και η Ομόνοια έχουν ως πιθανούς αντιπάλους τους παρακάτω αντιπάλους:

*Τίρανα (Αλβανία)
*Τρε Πεν (Σαν Μαρίνο)
*Κόναχς Κουέι (Ουαλία)
*Πάιντε (Εσθονία)
*Μιλσάμι (Μολδαβία)
*Κρούσειντερες (Β. Ιρλανδία)
Προγκρέ (Λουξεμβούργο)
*Λιεπάγα (Λετονία)
*Σαμπουρτάλο (Γεωργία)
Πούσκας (Ουγγαρία)
Έλφσμοργκ (Σουηδία)
Κορβινούλ (Ρουμανία)
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)
Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία)
Ίλβες (Φινλανδία)
Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία)
Τράνσινβεστ Βίλνιους (Λιθουανία)

*Αρχίζουν από τον πρώτο προκριματικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα