Πρωτάθλημα Cyta: Κερδισμένοι και χαμένοι από τις πρώτες αγωνιστικές Playoff & Playout

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΕΚ
Το πρωτάθλημα Cyta βρίσκεται σε «παύση» λόγω Εθνικών ομάδων και το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει την ειδική βαθμολογία των Playoff και Playout με κερδισμένους και χαμένους.

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις (και τα φιλικά) των Εθνικών ομάδων έβαλε «στοπ» και στο πρωτάθλημα Cyta, το οποίο έχει μέχρι στιγμής τέσσερις αγωνιστικές πίσω του σε Playoff και πέντε σε Playout.

Με αφορμή λοιπόν αυτό, μπορούμε να ρίξουμε μια μικρή ματιά στην ειδική βαθμολογία των δυο γκρουπ, δηλαδή στα ματς που έχουν δώσει στο μίνι-πρωτάθλημα και να βρούμε τους κερδισμένους αλλά και τους χαμένους έως τώρα.

Το «άλμα» ΑΕΚ και Ομόνοιας

Ξεκινώντας από τα Playoff, διαπιστώνουμε πως η ΑΕΚ Λάρνακας είναι η ομάδα που έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους. Το σύνολο του Μπεν Σιμόν με ρεκόρ 3 νικών και μιας ισοπαλίας (4-1 γκολ) έχει 10 βαθμούς στο σακούλι, έχοντας πετύχει όλες τις νίκες της με το ίδιο σκορ (1-0 ή 0-1).

Έναν βαθμό κάτω (9) βρίσκεται η Ομόνοια, καθώς η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και η ανάληψή της από τον Γιάννη Αναστασίου έχει φέρει «νέο αέρα» στους «πράσινους» που έχουν 3 νίκες και μια ήττα (0-1 από ΑΕΚ Λάρνακας).

Τρίτη θέση για Πάφο με 6 βαθμούς, μόλις 4 για την πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ αλλά και τον πρωταθλητή Άρη ενώ στον... πάτο συναντάμε την Ανόρθωση, η οποία έχει μόλις μια ισοπαλία και 3 ήττες, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις (-12)

Η ειδική βαθμολογία των Playoff

1. ΑΕΚ Λάρνακας 10β.

2. Ομόνοια 9β.

3. Πάφος 6β.

4. ΑΠΟΕΛ 4β.

5. Άρης Λεμεσού 4β.

6. Ανόρθωση 1β.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Μπορεί την παραμονή η Δόξα, μόνο με θαύμα η ΑΕΖ

Τα πράγματα στο κάτω γκρουπ είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Εθνικός Άχνας και Δόξα Κατωκοπιάς έχουν κατορθώσει τα πάρουν 10 βαθμούς στις πέντε αγωνιστικές, με την ομάδα του Γιώργου Πετράκη να έχει αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής στη «μεγάλη» κατηγορία, ούσα στο -6 από τη σωτηρία.

Ακριβώς από κάτω και στους 9 πόντους της ειδικής βαθμολογίας είναι η ΑΕ Λεμεσού, που στην πραγματικότητα δεν έχει βαθμολογική ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει και με την έτερη ομάδα της Λεμεσού, τον Απόλλωνα, που έχει «στρέψει» την προσοχή του στο Κύπελλο (βρίσκεται στα ημιτελικά με αντίπαλο την Πάφο), κάτι που φανερώνουν οι 5 βαθμοί που έχει πανηγυρίσει (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Ίδια συγκομιδή και για την Καρμιώτισσα, με τον σύλλογο των Πάνω Πολεμιδιών να έχει μπει σε μπελάδες αναφορικά με την παραμονή, αφού, όπως είπαμε παραπάνω, η Δόξα έχει πλησιάσει στους 6 βαθμούς.

Η τριπλή ισοβαθμία ολοκληρώνεται με τον Οθέλλο Αθηαίνου, που ελπίζει σε ντεμαράζ ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Κάκιστη η συγκομιδή των 2 πόντων της Νέας Σαλαμίνας (0-2-3), που πάντως δεν ανησυχεί, ενώ για την ΑΕ Ζακακίου τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από καταδικαστικά.

Έχει να κερδίσει από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2023, είναι ουραγός, και, το ξεκίνημα στα Playout με μόλις μια ισοπαλία και 4 ήττες δείχνει μάλλον υποβιβασμό.

Η ειδική βαθμολογία των Playout

1. Εθνικός Άχνας 10β.

2. Δόξα Κατωκοπιάς 10β.

3. ΑΕ Λεμεσού 9β.

4. Απόλλων Λεμεσού 5β.

5. Καρμιώτισσα 5β.

6. Οθέλλος Αθηαίνου 5β.

7. Νέα Σαλαμίνα 2β.

8. ΑΕ Ζακακίου 1β.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα