Οκκάς: Οι 49 μέρες του στον Ερμή και η πορεία στον Ολυμπιακό Β΄

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Δίχως αμφιβολία το όνομα του Γιάννη Οκκά έχει συνδεθεί με την Ανόρθωση. Είναι ένα δικό της παιδί που έχει προσφέρει πάρα πολλά. Ως ποδοσφαιριστής στις δυο θητείες που διετέλεσε έχει αγωνιστεί σε πάνω από 200 παιχνίδια σκοράροντας πάνω από 70 γκολ στα οκτώ χρόνια που φόρεσε το Φοίνικα στο στήθος.

Από σήμερα ξεκίνησε και επίσημα η παρουσία του στην Ανόρθωση ως πρώτος προπονητής μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γκαγιέγο παίρνει την ευκαιρία του και θα προσπαθήσει να φέρει τα αποτελέσματα που ίσως δώσουν ξανά ελπίδα στην ομάδα.

Αυτή είναι η τρίτη απόπειρα του Γιάννη Οκκά ως πρώτος προπονητής. Παίρνουμε τον χρόνο πίσω και θυμόμαστε πότε ήταν οι άλλες δυο, πόσο κάθισε στον πάγκο και τι αποτελέσματα είχε.

Ερμής 49 ημερών…

Η πρώτη του φορά ήταν όταν κάθισε στον πάγκο του Ερμή. Τότε ανέλαβε 24 Μαρτίου του 2015 μετά από πιέσεις του τότε προέδρου Λούκα Φανιέρου με τον οποίο έχει αδελφικές σχέσεις. Ανέλαβε τον Ερμή στις 24 Μαρτίου του 2015 θέλοντας τότε να προσπαθήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ προώθησε και κάποιους μικρούς. Πήγε στην ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο και σαφώς δεν μπορεί να χρεωθεί την αποτυχία της μη υλοποίησης των στόχων της.

Αποφασίστηκε να αποχωρήσει 49 μέρες μετά την πρόσληψη του και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου του 2015 με απολογισμό τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες κόντρα σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωση και ΑΕΚ. Τότε δεν υπήρχε διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία του και αποφασίστηκε να αποχωρήσει νωρίτερα.

Η πορεία του στον Ολυμπιακό Β΄

Στη δεύτερη απόπειρα του ως προπονητής ο Γιάννης Οκκάς ανέλαβε την 1η Οκτωβρίου του 2022 τον Ολυμπιακό Β΄ και παρέμεινε μέχρι τις 7 Απριλίου του 2023. Ο απολογισμός του ήταν πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

Και τώρα Ανόρθωση…

Ο Κύπριος τεχνικός αναλαμβάνει την Ανόρθωση σε μία δύσκολη περίοδο και έχοντας πολλά δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια να αντιμετωπίσει. Σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση και απέναντι στην ΑΕΚ θα κάνει το ντεμπούτο του.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα