ΑΠΟΕΛ: Η άμυνα είναι η…καλύτερη επίθεση!

ΑΠΟΕΛ: Η άμυνα είναι η…καλύτερη επίθεση!

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Το μυστικό για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι να έχει ισορροπία στο παιχνίδι της. Ο ΑΠΟΕΛ έχει θαυμαστεί πολλάκις φέτος για τη δημιουργική ικανότητα, αλλά η άμυνα δεν πάει πίσω.

Το «γαλαζοκίτρινο» τείχος αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους που ανέβασαν και κράτησαν τον Θρύλο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με τη συμπλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος, όχι μόνο δέχθηκε τα λιγότερα τέρματα από οποιαδήποτε άλλην ομάδα, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και στα περισσότερα παιχνίδια. Στα 14 από τα 26 που έδωσε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Στον ΑΠΟΕΛ, δεν έπρεπε την παραβίαση της εστίας του σε 8 ματς που έδωσε ως γηπεδούχος και 6 ως φιλοξενούμενος. Μπορεί να υπήρξαν παιχνίδια όπου το μηδέν στην άμυνα να έμοιαζε με ονειρικό σενάριο με βάση τις φάσεις του αντιπάλου, αλλά αυτό που κρατούν στην ομάδα της Λευκωσίας είναι το τι πέτυχαν. Γιατί, όπως αυτοί μπορούσαν να δεχθούν περισσότερα γκολ, έτσι μπορούσαν κι αυτοί να πετύχουν άλλα τόσα.

Αυτό που πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καλείται να το διευρύνει στα πλέι οφ, όπου δεν ανεβαίνει μονάχα ο δείκτης δυσκολίας, αλλά και η πίεση του αποτελέσματος. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα του Σα Πίντο παρουσίασε μία γερή και καλά δουλεμένη ανασταλτική λειτουργία, με τα 14 clean sheets να λένε πάρα πολλά.

Και το πέτυχε, κουβαλώντας στο μεγαλύτερο σκέλος της διαδρομής ένα σωρό προβλήματα τραυματισμών. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν του Κρέσπο. Ο έμπειρος στόπερ αποκόμισε τρεις φορές μυικό πρόβλημα, με τις δύο προηγούμενες να δείχνουν ότι δεν επανέρχεται σε σύντομο διάστημα.

Προφανώς για να έλθουν οι καλές επιδόσεις με τα 16 τέρματα παθητικό, συμβολή είχαν όλοι οι παίκτες και όχι μόνο οι αμυντικοί. Για παράδειγμα, ο Γκιόργκι Κοσταντίνοφ αφήνει σε κάθε σχεδόν ματς τα… πνευμόνια του στον αγωνιστικό χώρο. Κόβει και ράβει με αξιοσημείωτη συνέπεια.

Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο ΑΠΟΕΛ και να αντέξει στη «σκληρή» διαδικασία των πλέι οφ ώστε να φτάσει στην πηγή και να ξεδιψάσει.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα