Απόλλων Λεμεσού - ΑΕΖ 0-0: «Χαμένη» ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Δεν κατάφερε ο Απόλλων να επικρατήσει της ΑΕΖ στο «Αλφαμέγα», μένοντας στο 0-0 και έτσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα και την Ομόνοια, η οποία ηττήθηκε νωρίτερα.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Μιλοσάβλεβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία καθοριστικών επεμβάσεων, η ΑΕΖ δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να επικρατήσει, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο «Αλφαμέγα». Χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων να πλησιάσουν την εξάδα. Με 10 ποδοσφαιριστές έπαιξαν οι γηπεδούχοι, από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από αποβολή του τερματοφύλακα τους Λέουβενμπεργκ.

«Βράχος Μιλοσάβλεβιτς», πλασματικό το 0-0!

Στο πρώτο ημίχρονο, το 0-0 δεν αποτύπωσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς οι ευκαιρίες ήταν αρκετές, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν έπεσε πάνω σε έναν φορμαρισμένο Μιλοσάβλεβιτς, ο οποίος «κατέβασε τα ρολά» και πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις για την ΑΕΖ. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι μόλις στο 2’, όταν ο Ματόνγκο βρέθηκε τετ α τετ με τον Λέουβενμπεργκ, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε (εδώ δόθηκε άουτ, αντί κόρνερ).
Στο 12’, ο Βαλμπουενά πάσαρε στον Κολ, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο 24χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Βαλμπουενά, ενώ στο 25’ κατόρθωσε να αποκρούσει ένα πολύ δυνατό σουτ του Μάρκες, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 31’ ο Μάρκες νικήθηκε ξανά από τον Σέρβο τερματοφύλακα, όταν ο η κεφαλιά του αποκρούστηκε, πήγε δοκάρι και έπειτα κόρνερ. Μάλιστα, στο κόρνερ που προήλθε από τη συγκεκριμένη φάση, ο Βαλμπουενά σούταρε, αλλά η άμυνα της ΑΕΖ δεν επέτρεψε στην μπάλα να περάσει τη γραμμή. Μετά από πέντε λεπτά, η ομάδα του Λιάσου Λουκά, είχε καλή στιγμή μετά το απευθείας φάουλ του Κάστρο, με τον Λέουβενμπεργκ ωστόσο να αποκρούει.

Αποβολή του Λέουβενμπεργκ, χωρίς αντίκρυσμα οι προσπάθειες των γηπεδούχων

Το δεύτερο μέρος άρχισε πολύ άσχημα για τον Απόλλωνα, καθώς από το 52' αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, μετά από την απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Λέουβενμπεργκ. Ο Παναγιώτου έκανε λάθος, χάνοντας την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΖ να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Χατζηβασίλης ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει. Στο 57’, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, μετά από κεφαλιά του Μπακένγκα, τον οποίο βρήκε ο Βαλμπουενά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προσπαθούν να πετύχουν στο πολυπόθητο γκολ, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Στο 81' ο Σαγκάλ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και ήταν ορεξάτος για τους γηπεδούχους, τέσταρε τον Μιλοσάβλεβιτς με σουτ, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέκρουσε, όπως και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάμπος.

Στους 33 βαθμούς έφτασε ο Απόλλων που βρίσκεται στην 7η θέση, έξι βαθμούς πίσω από την Ομόνοια. Η ΑΕΖ πήγε στους 14 βαθμούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σίελβικ, Μαλεκκίδης (82' Γιούρσεβιτς), Χάμπος, Αρτεάν, Βαλμπουενά (82' Ποντικός), Φιλιώτης (55' Δημητρίου), Μάρκες, Κολ (74' Σαγκάλ), Μπακένγκα (74' Πέρετζ).

ΑΕΖ: Μιλοσάβλεβιτς, Παστελλής, Γιαντάλ, Αντωνίου Ε., Σαρφό (63' Χρίστου), Σλόγκαρ (82' Γιουσούφ), Κάστρο, Ματόνγκο (82' Ιωσηφίδης), Ρέινολντς (63' Σαμπό), Ρουίζ, Κλε (52' Χατζηβασίλης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα