ΑΕΚ Λάρνακας: Το ερώτημα που αιωρείται σχετικά με τον Τσάβι Ρόκα

ΑΕΚ Λάρνακας: Το ερώτημα που αιωρείται σχετικά με τον Τσάβι Ρόκα

Ρεπορτάζ: Πάνος Λάρκος
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Αυτό που πέτυχε ο Ραν Μπεν Σιμόν στην ΑΕΚ μόνο εύκολο δεν είναι. Μέσα σε μερικές μόλις μέρες έφερε άλλο αέρα στα αποδυτήρια της ομάδας και έδωσε στους παίκτες να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα αποδεκτό πλην της νίκης.

Κατάφερε να βελτιώσει την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο σε μεγάλο βαθμό. Με συνεχείς πιέσεις, τρεξίματα, καλή κυκλοφορία, δημιουργία φάσεων και το σημαντικότερο, σπουδαίες νίκες. Νίκες που την έχουν ανεβάσει ψυχολογικά κυρίως και σύντομα αν συνεχίσει έτσι θα την ανεβάσουν και βαθμολογικά.

Τα τέσσερα σερί ντέρμπι που προηγήθηκαν ήταν ένας μικρός μαραθώνιος για την ΑΕΚ στον οποίο παίρνει σχεδόν άριστα. Κέρδισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα, επικράτησε της ΑΕΛ εύκολα εντός, έμεινε στην ισοπαλία με την Ανόρθωση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε ένα ματς που αν μία ομάδα δικαιούταν να κερδίσει ήταν η ΑΕΚ και κέρδισε τον πρωταθλητή Άρη με ανατροπή και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά δίνουν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ονειρεύεται και να ελπίζει για ακόμη καλύτερες μέρες. Ο Τσάβι Ρόκα μπορεί, για την ώρα τουλάχιστον, να νοιώθει δικαιωμένος με την επιλογή του Σιμόν.

Το ερώτημα που αιωρείται όμως είναι πόσο πιο ψηλά ή πόσο πιο κοντά θα ήταν η ΑΕΚ στην κορυφή αν η απόφαση αποδέσμευσης του Όλτρα είχε παρθεί 2-3 βδομάδες νωρίτερα; Αν άργησε ο Ισπανός να πάρει τη δύσκολη αυτή απόφαση θα φανεί στο τέλος της σεζόν και ανάλογα με το που θα βρίσκεται η ΑΕΚ.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα