ΑΠΟΕΛ: Βαρόμετρο ο Βιγιαφάνιες, αλλά…

ΑΠΟΕΛ: Βαρόμετρο ο Βιγιαφάνιες, αλλά…

Newsroom
ΒΙΓΙΑ111
Από τις πρώτες συμμετοχές που έγραψε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ κατά την περασμένη σεζόν, φάνηκε πως ο Λούκας Βιγιαφάνιες, κάλλιστα είχε το «πακέτο» για να αποτελέσει βαρόμετρο. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτό επιβεβαιώθηκε

Ο Βιγιαφάνιες είχε σημαντικό μερίδιο στην περσινή πορεία που λίγο έλειψε να οδηγήσει τον Θρύλο ξανά στην κρυφή της πυραμίδας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όταν πάει καλά ο «Βίγια» είναι εμφανές ότι το σύνολο ρολάρει μεσοεπιθετικά, δημιουργεί φάσεις και μπορεί να «ξεκλειδώσει» κάθε άμυνα. Ωστόσο, όταν δεν είναι στην καλή του μέρα, μπλοκάρει την ομάδα.

Τα (φετινά) παραδείγματα που επιβεβαιώνουν από κάθε πλευρά το παραπάνω επιχείρημα είναι το πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΖ (3-1) και αυτό με αντίπαλο τον Οθέλλο (1-0) . Στο ματς απέναντι στην ομάδα του Ζακακίου ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και με τις κινήσεις του, παρέπεμπε σε μαέστρο μίας καλοκουρδισμένης επιθετικά μηχανής. Ηταν το άλφα και το ωμέγα.

Αντίθετα, με το σύνολο της Αθηαίνου, σε ελάχιστα σημεία του αγώνα απασχόλησε την αντίπαλη αμυντική διάταξη, μοιάζοντας βραχυκυκλωμένος. Το ζητούμενο είναι να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και για να συμβεί αυτό χρειάζονται δύο πράγματα:

  • Α) Να μην έχει την ατυχία τραυματισμών, κάτι που ομολογουμένως αποτέλεσε τροχοπέδη όποτε πατούσε τέρμα το γκάζι.
  • Β) Στους αγώνες που μαρκάρεται πολύ στενά από δύο αντιπάλους, οι συμπαίκτες του να λειτουργούν ως βοηθοί άξονες ώστε να του ανοίγουν χώρους και αυτομάτως να τον ενεργοποιούν.

Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος, απέδειξε (και) στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής πως μπορεί να σκοράρει και από μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και με το κεφάλι μετά από μεταβίβαση. Είναι κλασσικό «10άρι» και όχι κάτι άλλο (εξτρέμ για παράδειγμα όπου έπαιξε πέρσι). Όπως για παράδειγμα ο Ντάλσιο και ο Σαρφό, οι οποίοι έχουν περισσότερο ρόλο «8αριού» και όποτε ο «Βίγια» μένει εκτός επιλογών, αναγκάζονται να επωμισθούν τον ρόλο του.

Παρά το γεγονός πως του ανατέθηκαν κι άλλες ευθύνες για να κάνει δύσκολη την αντιμετώπισή του από την αντίπαλη ομάδα, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού «φωνάζει» ότι η πραγματική του θέση στον αγωνιστικό χώρο είναι το «μαέστρου» ή, του παίκτη που θα υποστηρίξει άμεσες τις ενέργειες του επιθετικού. Και στην καλή του μέρα, επαναλαμβάνουμε, αποτελεί κάτι περισσότερο από βαρόμετρο.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Βιγιαφάνιες είναι ξεχωριστό κομμάτι στον φετινό ΑΠΟΕΛ και το προπονητικό επιτελείο θα πρέπει να ψάξει κάθε τρόπο για να του δώσει επιπλέον ώθηση. Και δεν εννοούμε απλά και μόνο την καθιέρωσή του ή τα συνεχόμενα 90λεπτα. Αλλά, να βρεθεί ο τρόπος περαιτέρω… εκμετάλλευσής του καθώς, αποδεδειγμένα ο καλός «Βίγια» κάνει τη (μεγάλη) διαφορά στον ΑΠΟΕΛ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα