Ομόνοια Λευκωσίας: Η 3η νίκη με ανατροπή, το -3 από την κορυφή και η προεδρική παρέμβαση στο θέμα Λοϊζου
‘Επαιξε καταλυτικό ρόλο η ισοφάριση με το γκολ του Κούσουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σαφώς. Game changer ο Χάμπος, έδωσε ηρεμία, ισορροπία στον άξονα, έδεσε ιδανικά με Μπασιρού, απελευθέρωσαν σε ρόλο επιτελικού τον Μπεζούς και όλα πήραν το δρόμο τους. Ψάλτης και Αλιούμ συνέθεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο, που έκανε “κτήμα” του τη δεξιά πλευρά, με τον Κύπριο μπακ να ανταποκρίνεται πλήρως παίζοντας μετά από καιρό και το νεαρό Αφρικανό να δικαιώνει τον Γιέσπερ Γένσεν(αθλ.διευθυντή) για την επιμονή του να τον φέρει στο “Ηλίας Πούλλος”. 2 γκολ, μία ασίστ, αγωνιζόμενος σε εννέα παιχνίδια, (μόλις το 20% ως Starting L.Up).
Το “τριφύλλι” διατηρείται στα ψηλά στρώματα, 4η θέση, αλλά στο -3 από την κορυφή. Με απολογισμό 26 βαθμούς, με 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Σαφώς πολύ καλύτερη η φετινή Ομόνοια σε όλα, αριθμοί και εικόνα συνηγορούν σε αυτό και με δυναμική που τονώνει την αυτοπεποίθηση και συντηρεί το αίσθημα της αισιοδοξίας ,για διεκδίκηση μέχρι τέλους του επίζηλου τίτλου. Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία στα ντέρμπι, στα αρνητικά οι βαθμοί που “πέταξε” με τις σαφώς υποδεέστερες ομάδες που παίζουν για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.
Η συνέχεαι, δύσκολη, με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να είναι αυτή τη στιγμή φουλ συγκεντρωμένη στο στόχο (γενικώς) και (ειδικώς) στο εκτός έδρας ματς που έρχεται με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα, όπου θα επιδιώξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη, ξανά στο όχι και τόσο φιλόξενο “Αμμόχωστος”. Καλείται δε, γενικότερα να “τρέξει” ένα νικηφόρο σερί, αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες υλοποίησης των στόχων της, ενδειχτικό το ότι μόλις τη Παρασκευή πανηγύρισε 2η διαδοχική νίκη.
Και η αύξηση του βαθμού δυσκολίας έγκειται στο ότι επέρχονται περισσότερες κάρτες και τραυματισμοί που δημιουργούν απουσίες και κατ’επέκταση, προβλήματα στον προπονητή. Εδώ θα φανούν οι αντοχές και το βάθος του ρόστερ, που σίγουρα χρείζει περαιτέρω ενίσχυσης (σσ. Θα γίνει ο απαραίτητος εμβολιασμός Ιανουαρίου με δύο τουλάχιστον κινήσεις).
Ενόψει της νέας εκτός έδρας δοκιμασίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Σαιντού Αλιούμ συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό καρτών και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα κληθεί να αποφασίσει για το πότε θα εκτίσουν την ποινή της τιμωρίας τους. Κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (εκτός) ή την Καρμιώτισσα (εντός). Τραυματίες αποχώρησαν στον αγώνα με τον Οθέλλο οι Γιάννης Κούσουλος και Ανταμ Μάθιους, Ο προπονητής πάντως εκτίμησε πως θα είναι διαθέσιμοι στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Ανδρόνικος Κακουλλής και Βέλικο Σίμιτς έχουν επίσης πρόβλημα τραυματισμού και η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί, αλλά με τις πιθανότητες επιστροφής να είναι με το μέρος τους. Ο κόουτς της Ομόνοιας βρέθηκε χθες στο “Αμμόχωστος” και “κατασκόπευσε” τους «ερυθρόλευκους», στο ματς με την Πάφο.
ΘΕΜΑ ΛΟΪΖΟΥ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Και σε όλο αυτό το σκηνικό, να σου εκ νέου, να ανακύπτει θέμα Λοϊζου.
Ο αποκλεισμός του από το ματς της Παρασκευής συζητήθηκε και συζητιέται. Οι πράσινοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες και δια του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Δημητρίου λέχθηκε πως θέλουν να χειριστούν το όλο θέμα εσωτερικά. Στο ίδιο μήκος κύμματος και η τοποθέτηση του κόουτς Αυγουστή. Από το Σάββατο πάντως με προεδρική παρέμβαση, το θέμα έχει καταλαγιάσει και δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις, προς τέρψιν της ομάδας. Του διεμήνυσε ο Σταύρος Παπασταύρου ότι το θέμα ( πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για οικονομικής φύσεως ζήτημα, σχετικά με κάποια μπόνους συμβολαίου) θα διευθετηθεί άμεσα και ο παίκτης επέστρεψε τη Δευτέρα (4/12) στις προπονήσεις και στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
