Μίτροβιτς, ο Ζλάταν της Championship πάει Κατάρ!

Μίτροβιτς, ο Ζλάταν της Championship πάει Κατάρ!

bet365

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς είναι θρύλος στη Σερβία και... Ζλάταν στην Championship! Οι θυσίες που έγιναν για τον «Αca» έπιασαν τόπο και ο ίδιος ένα χρόνο μετά το μοιραίο πέναλτι έστειλε την ομάδα του στο Κατάρ.

Η πλατεία Δημοκρατίας ήθελε μια σπίθα για να... σηκωθεί στον αέρα! Ο Τάντιτς είχε βάλει το φυτίλι, ο Μίτροβιτς το άναψε και οι Σέρβοι πανηγύρισαν έξαλλα τη συμμετοχή τους σε ακόμα ένα Μουντιαλιακό ραντεβού! Κι αυτό το γκολ είχε ιδιαίτερη σημασία, επιτεύχθηκε μέσα στην έδρα της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης, κόντρα στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Χιλιάδες Σέρβοι γιόρτασαν μια επική πρόκριση, χιλιάδες φίλαθλοι έκαναν σύνθημα στα χείλη τους το αλάνι από το Σμεντέρεβο, τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς.

Γεννημένος τον Σεπτέμβρη του 1994 στο Σμεντέρεβο, ο Μίτροβιτς είχε αυτό που λέμε... άστρο! Στα 11 του χρόνια έγινε μέλος της Παρτίζαν, η οποία τον έδωσε για «ψήσιμο» στην ομάδα - δορυφόρο την Teleoptik. Δεν έμεινε εκεί όμως αρκετά, οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν το ταλέντο του ανεκμετάλλευτο και βγήκαν κερδισμένοι. Εσπασε κοντέρ και στα 18 του χρόνια ήταν μέλος της πρώτης ομάδας. Ενας χρόνος ήταν αρκετός για να μπει στο μάτι μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και σε αυτές τις περιπτώσεις ο γρηγορότερος κερδίζει!

Η Αντερλεχτ δεν δίστασε να δαπανήσει 5 εκατ. ευρώ ποσό ικανό να κάμψει τις διαφωνίες των Σέρβων! Δυο σεζόν στους Βέλγους, 70 ματς και 49 τέρματα! Πως να μην κάνει το τεράστιο βήμα για την καριέρα του στα 20 του χρόνια...Η επιτυχία τον ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνει. Σε αυτή τη σύντομη καριέρα έχει δυο πρωταθλήματα με Παρτίζαν, Αντερλεχτ, αλλά και Ευρωπαϊκό με την Under 19 της Σερβίας (ΜVP του τουρνουά).

Το ποδόσφαιρο θέλει θυσίες και για τον «Αca» θυσιάστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Σμερέντεβο – Βελιγράδι είχε γίνει ο καθημερινός προορισμός πατέρα, μητέρας και παππούδων, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν τον μικρό, αλλά... άτακτο γιο τους στο ποδόσφαιρο και όχι στους δρόμους. Η μητέρα θυσίασε την καριέρα στη μουσική, ενώ ο αδελφός τα βασικά, ώστε ο μικρός Αλεξάνταρ να έχει αθλητικά παπούτσια και φόρμες. Πέντε χρόνια στερήσεων, πέντε έτη δρομολόγια, μέχρι που η Παρτιζάν αποφάσισε να τον κρατήσει στην πρωτεύουσα και να του δώσει μια μεγάλη ευκαιρία.

«Τώρα που είμαι πατέρας, συνειδητοποιώ πόσες θυσίες έκαναν για μένα ο πατέρας και η μητέρα μου. Τα παράτησαν όλα για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, για να κάνω αυτό που αγαπώ. Και ο αδερφός μου θυσιάστηκε πολλές φορές. Φυσικά και χαίρομαι που τα κατάφερα, αλλά συνέβη χάρη σ’ αυτούς. Εβαζαν τους εαυτούς τους στο παρασκήνιο για να μπορέσω να προχωρήσω στους στόχους μου. Χαίρομαι που μπορώ να τους δώσω περισσότερα σήμερα», δηλώνει ο σταρ της Σερβίας, ο άνθρωπος που έκανε ξανά χαρούμενους τους συμπατριώτες του.

Το πρώτο του συμβόλαιο με την Παρτιζάν ήταν 1.000 ευρώ τον μήνα. Οπως ήταν το λογικό, έπρεπε να καρπωνόταν 12.000 ευρώ σε ένα χρόνο, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας του έφεραν και... μειώσεις στο δικό του συμβόλαιο. Οι γονείς του τον στήριζαν ακόμα και τότε. Ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί ποτέ πως θα τα βγάλει πέρα, ήθελε νίκες, γκολ στα ντέρμπι, τίτλους... Είπαμε, ένα αλάνι από το Σμεντέρεβο.

Ο Ιμπραΐμοβιτς της Championship!

Σύμμαχος; Το ύψος του, αλλά και η εντυπωσιακή μυϊκή διάπλαση. Ο ίδιος έχει μάθει να συνδυάζει δύναμη και ρυθμό, να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του και να εμπιστεύεται το ένστικτό του! Ολοι όσοι συνεργάζονται μαζί του λένε πόσο... πεινασμένος είναι για να πάρει κάθε εβδομάδα τη νίκη! Ο Ζοσέ Μουρίνιο εντυπωσιάστηκε όταν τον είδε το 2013 να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Σερβία «Κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα καλά κι αυτό ήταν το κλειδί. Αυτός ο φορ έχει τα πάντα για να γίνει ένα μεγάλο αστέρι» και ο ΜακΚλάρεν μάλλον διάβασε τις δηλώσεις του Πορτογάλου! Στη Σερβία τον αποκαλούν... Ιμπραΐμοβιτς, χάρη στην αυτοπεποίθηση και την έπαρση του στον αγωνιστικό χώρο!

Δεν έχουν άδικο… Στις πρώτες του δηλώσεις στο Νησί κατάφερε να προκαλέσει «Θέλω να σκοράρω σε κάθε ματς. Αν αρχίσουν τις κλωτσιές από το πρώτο λεπτό, θα τους ανταποδώσω… Είμαι διατεθειμένος να πονέσω, αλλά και να βάλω το κεφάλι μου σε όλες τις μονομαχίες για να σκοράρω».

Ωστόσο, κάτι… στράβωσε στην πορεία. Στη Νιούκαστλ… βιάστηκαν να τον αποθεώσουν. Ο ΜακΚλάρεν έκανε το λάθος να του μεταφέρει όλη την πίεση και το άγχος κι ας ήξερε πως ο χαρακτήρας του είναι αδύναμος, με τάση να… ξεφεύγει όταν αισθάνεται πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα ρόλο. Αλλωστε, ο Μίτροβιτς δεν είναι ο πιο γρήγορος, αλλά ούτε ο πιο ευέλικτος παίκτης. Μπορεί να κρατήσει μπάλα, μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, αλλά και να σουτάρει. Δεν είχε τις πάσες του Βαϊνάλντουμ, του Πέρεθ και του Σισοκό. Το gameplan της Νιούκαστλ δεν τον βοήθησε ποτέ!

Ο χαρακτήρας του Σέρβου; «Είμαι συναισθηματικός, όμως προσπαθώ να ελέγξω την επιθετικότητά μου, να μείνω ήρεμος και να το αποδείξω στον κόσμο. Αν θες να κερδίσεις πρέπει να παίξεις και βρώμικα, αλλά δεν είμαι βρώμικος παίκτης. Δεν θέλω να κλωτσάω και να τραυματίζω κανέναν. Είμαι ένας ωραίος άνθρωπος, παιδί της οικογένειας. Πρέπει να γίνομαι πιο έξυπνος και να μην απαντάω στις προκλήσεις» απαντά.

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς: Πρώτος σκόρερ στο Νησί! | Gazzetta

O κορυφαίος σκόρερ του Νησιού!

Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε σε μια διετία να γίνει ο παίκτης που ανέβασε τη Φούλαμ στην Premier League, αλλά και ο ποδοσφαιριστής που δεν μπόρεσε να την κρατήσει σε αυτή. Οι Λονδρέζοι δεν τα κατάφεραν πέρσι στα σαλόνια της Premier League, βρέθηκαν στην 18η θέση στη μεγάλη κατηγορία και έτσι επέστρεψαν στην Championship.

Tη σεζόν 2019-20, πέτυχε 26 γκολ σε 40 παιχνίδια, όμως πέρσι "σίγησε" σκοράροντας μόλις τρεις φορές. Η φετινή χρονιά όμως φαίνεται να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο 27χρονος επιθετικός έχει προλάβει ήδη να βρει δίχτυα 20 φορές σε μόλις 17 αναμετρήσεις, βοηθώντας έτσι τη Φούλαμ να βρεθεί στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, η οποία εξασφαλίζει μάλιστα την απευθείας άνοδο στην Premier League.

Ο Σέρβος με τις επιδόσεις του ξεπερνά μέχρι στιγμής ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλάχ, ο Λουκάκου και ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Με τις φανέλες της Νιουκάστλ και της Φούλαμ, ο Μίτροβιτς μετρά 62 γκολ σε 103 συμμετοχές στην Championship, την ίδια ώρα που στην κορυφαία κατηγορία έχει βρει δίχτυα μόλις 24 φορές σε παρόμοιο αριθμό εμφανίσεων (104).

Από το χαμένο πέναλτι στο... Κατάρ!

Το χει η ομάδα… Το βράδυ της Κυριακής έριξε στο καναβάτσο την Πορτογαλία κι έστειλε την ομάδα του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Πριν λίγους μήνες είχε αφήσει στο 2-2 με τους Ιβηρες είχε ξεπεράσει τον εμβληματικό σκόρερ του προηγούμενου αιώνα Στιεπάν Μπόμπεκ, ο οποίος είχε σκοράρει 38 φορές με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Πλέον, μετρά 44 τέρματα με τη φανέλα της πατρίδας του και βρίσκεται πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ! Κι όμως, ένα χρόνο νωρίτερα αποδείχθηκε ο μοιραίος της ομάδας του, ο παίκτης που δεν μπόρεσε να τη στείλει στο Euro. Κόντρα στη Σκωτία στο Βελιγράδι για τον τελικό των Πλέι οφ, ο Mίτροβιτς εκτέλεσε τελευταίος από την άσπρη βούλα, ωστόσο αστόχησε και άφησε την ομάδα του στα κρύα του λουτρού! Ενα χρόνο αργότερα ήρθε η εκδίκηση. Πιάτο που τρώγεται κρύο, αφού με τη γκολάρα του ετοιμάζει βαλίτσες για Κατάρ.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα