Κώστας Κωνσταντινίδης: «Η βάση μιας καλής Εθνικής πρέπει να μπαίνει στο αντίστοιχο εγχώριο πρωτάθλημα»

Κώστας Κωνσταντινίδης: «Η βάση μιας καλής Εθνικής πρέπει να μπαίνει στο αντίστοιχο εγχώριο πρωτάθλημα»

Newsroom
Κώστας Κωνσταντινίδης: «Η βάση μιας καλής Εθνικής πρέπει να μπαίνει στο αντίστοιχο εγχώριο πρωτάθλημα»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής όλων των Εθνικών ομάδων μίλησε στον γερμανικό Τύπο για τη δουλειά του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά και για το πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είπε σε γερμανικό ΜΜΕ (μίλησε στο Transfermarkt) για:

Τη θέση του τεχνικού διευθυντή: Λατρεύω τη δουλειά μου γιατί είναι εξαιρετικά ευέλικτη, αλλά μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις ότι το κινητό μου πρέπει πραγματικά να είναι ανοιχτό για 24 ώρες. Αλλά είναι αδύνατο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και με αυτό εννοώ σε οποιαδήποτε διοικητική θέση, ανεξάρτητα από το σε ποια ένωση ή σύλλογο εργάζεσαι, να παραιτηθείς οικειοθελώς από τις τρέχουσες πληροφορίες, γιατί το άθλημα κινείται πολύ γρήγορα και συνεχώς πρέπει να προλαβαίνεις τις εξελίξεις.

Την καθυστέρηση της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος: Φυσικά ήταν ενοχλητικό γιατί δεν έπρεπε να γίνει. Από την πλευρά του παίκτη, φυσικά, η απογοήτευση προκύπτει επειδή είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη, προετοιμαζέται ανάλογα και μετά πρέπει να αναβάλλει ξανά την ολοκληρωμένη προετοιμασία του. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω απόλυτα τους συλλόγους. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εξαρτώνται από τα χρήματα της τηλεόρασης, κάτι που είναι προφανές για την επιβίωση πολλών συλλόγων.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα έντονα συναισθήματα που κυριαρχούν σε αυτό: Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρό μας δεν θα υπήρχε χωρίς συναισθήματα. Πιστεύω επίσης ότι η λέξη χάος προέρχεται από το γεγονός ότι πολλά πράγματα είναι υπερδραματοποιημένα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο τέλμα ή κορυφή: εάν παίξουμε καλά, τότε είμαστε πρακτικά οι καλύτεροι, αν παίξουμε άσχημα τότε μπορούμε να αντικαταστήσουμε εντελώς την Εθνική ομάδα ή το πρωτάθλημα.

Το γεγονός πως πολλές ομάδες στη Super League Interwetten έχουν στην πλειοψηφία του ξένους παίκτες: Η βάση μιας καλής Εθνικής ομάδας πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνει στο αντίστοιχο εγχώριο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να μπαίνουν πολλά χρήματα για την προπόνηση και την προώθηση στης μικρές ηλικίες, και κάθε χρόνο οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μην έχουν καν την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν στο πρωτάθλημα.

Το εάν υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες: Εννοείται και πως υπάρχει και θεωρώ πως με την κατάλληλη εξάσκηση και προώθηση, τα ταλέντα στη χώρα μας θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να πείσουμε τους συλλόγους ότι είναι επίσης σημαντικό για την εθνική ομάδα να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες παίκτες εμπειρία αγώνα.

Τα νέα ταλέντα όπως οι Τσιμίκας, Τζόλης και Γιαννούλης: Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να προσθέσουμε πίεση στα παιδιά. Ξέρουμε ότι έχουν ταλέντο και μπορεί να είναι σημαντικοί για το μέλλον της Ελλάδας. Πρέπει να τους 'φτιάχνουμε' σιγά σιγά και να τους δώσουμε τον χρόνο που χρειάζονται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα