Εθνική Ελλάδας: Οι «ακτίνες» των διεθνών μας (vids)

Εθνική Ελλάδας: Οι «ακτίνες» των διεθνών μας (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Εθνική Ελλάδας: Οι «ακτίνες» των διεθνών μας (vids)

bet365

Η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη στο Μπατούμι επί της Γεωργίας και περνάμε από «ακτίνες» την παρουσία των διεθνών μας.

Με μία «μεγάλη» νίκη έφυγε η Εθνική μας από τη Γεωργία, καθώς κέρδισε 2-0 και έστειλε το «μήνυμα» πως θα «παλέψει» μέχρι τέλους για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι διεθνείς μας κυριάρχησαν, «κυνήγησαν» μέχρι τέλους το αποτέλεσμα και δικαιώθηκαν και το Gazzetta τους περνά από... ακτίνες.

Βλαχοδήμος
Στο πρώτο ημίχρονο ο 27χρονος γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει μία φορά και το έπραξε με απόλυτη επιτυχία, καθώς απέκρουσε το σουτ του Κακαμπάτζε στο 25'. Στο δεύτερο μπλόκαρε σταθερά μία κοντινή κεφαλιά του Βαρατσκέλια και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι στα τελευταία λεπτά. Θετικότατος για ακόμη μία φορά.

Ανδρούτσος
Αρκετά δραστήριος ήταν ο 25χρονος δεξιός μπακ. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πάρα πολλές φορές και «γέμισε» στα καρέ των Γεωργιανών, ενώ ανασταλτικά δεν επέτρεψε στον Βαρατσκέλια να «φανεί».

Χατζηδιάκος
Ηταν ο δεξιός στόπερ της τριάδας. Εδωσε βοήθειες στον Ανδρούτσο και ουσιαστικά «εκμηδένισαν» τον παράγοντα Βαρατσκέλια, δεν «έχασε» κάποια «μονομαχία» και ήταν «μέσα» στη φάση του πέναλτι που «ξεκλείδωσε» το ματς.


Μαυροπάνος
Ηταν ο κεντρικός αμυντικός στην τριάδα των στόπερ της Εθνικής μας. Ανασταλτικά ήταν πάρα πολύ καλός, με χάι λάιτ του ένα κομβικό stop στο 42' σε φάση τρανζίσιον των γηπεδούχων. Το πρόσημο για εκείνον πάρα πολύ θετικό.

Τζαβέλας
Ο αριστερός κεντρικός αμυντικός στην ελληνική τριάδα, σε ακόμη ένα ματς έβγαλε... πολύ ψυχή. Ανασταλτικά δεν «έχασε» μονομαχία, ενώ στο 23' ουδείς μπορεί να αντιληφθεί γιατί θεωρήθηκε πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στην κεφαλιά που έκανε στο 23'. Λίγο αργότερα έβγαλε τη σέντρα για τη φάση του Παυλίδη.

Τσιμίκας
Εκ των παικτών που έκαναν πάρα πολύ δουλειά που δεν φαίνεται. Επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες αν και είχε τις καλές του στιγμές (π.χ. πάρα πολύ όμορφο γέμισμα στο 53') αλλά ανασταλτικά πιστώνεται κομβικά και καίρια stop. Με χάι λάιτ εκείνο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Σιώπης
Ηταν το «εξάρι» της Εθνική μας, μέχρι το 85' που αντικαταστάθηκε. Δεκάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ του, αμέτρητα, σε ακόμη ένα ματς. Στο ανασταλτικό κομμάτι τα πήγε πολύ καλά παρότι δέχθηκε νωρίς κίτρινη και η «γαλανόλευκη» δεν απειλήθηκε από τον άξονα.

Μπακασέτας
Ξεκίνησε δεξιός εσωτερικός μέσος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε πιο ψηλά. Το «κρύο αίμα» του και η «ψυχραιμία» του από τα 11 βήματα έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική μας, ενώ τα πόδια του ήταν μία... διαρκής απειλή για τον Λόρια που αντέδρασε σωστά στο 12' και το 48', ενώ η «βολίδα» του στο 29' κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο «κάπτεν» ήταν ξανά εκ των κορυφαίων.


Μπουχαλάκης
Μέχρι το 85' ήταν αριστερός εσωτερικός, ενώ μετά την είσοδο του Σιώπη, στα τελευταία λεπτά, ήταν ο ανασταλτικός μας χαφ. Πολύ καλό παιχνίδι. Σίγουρες και ψύχραιμες μεταβιβάσεις, σοβαρός μέσα στο γήπεδο κυρίως στο δεύτερο μισό μετέφερε το παιχνίδι στο μισό της Γεωργίας. Εκ των κορυφαίων.

Μασούρας
Στο πρώτο μισό ήταν ουσιαστικά ο δεύτερος φορ της «γαλανόλευκης». Είχε ένα καλό σουτ στο 40' που έδιωξε ο Λόρια και πρέσαρε αρκετά. Στο δεύτερο και μέχρι το 78' που αντικαταστάθηκε, έδειξε και κουρασμένος λογικά αφού έτρεξε αρκετά, ήταν περισσότερο κλασικό «9άρι». Ετρεξε, προσπάθησε να βγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ήταν «μέσα» σε 1-2 περιπτώσεις που η Ελλάδα θέλησε να απειλήσει (56', 59'), έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα και βγήκε στο 78'.

Παυλίδης
Επαιξε στο πρώτο ημίχρονο στην κορυφή της επίθεσης. Στο 10' μετά από δική του πίεση δημιουργήθηκε η πρώτη επικίνδυνη φάση της «γαλανόλευκης», ενώ στο 12' βρήκε μεν δίχτυα αλλά το γκολ του δεν μέτρησε για εκατοστά, καθώς η μπάλα είχε βγει μετά από απόκρουση του Λόρια, όταν και πήρε το «ριμπάουντ». Στο 26' απείλησε με κεφαλιά και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Πέλκας
Πέρασε στην ανάπαυλα στη θέση του Παυλίδη και ήταν 1 εκ των 2 επιθετικών μας. Πρέσαρε ψηλά και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η φανσταστική του λόμπα που διπλασίασε στις καθυστερήσεις τα γκολ της «γαλανόλευκης».


Τζόλης
Μπήκε στο 78' και πέρασε αμέσως στην κορυφή της επίθεσης. Στο 88' και με το ματς χωρίς σκορ απώλεσε πολύ καλή ευκαιρία να βρει δίχτυα και ο νεαρός έβγαλε ενέργεια, πάθος και πολλά τρεξίματα.

Μάνταλος
Πέρασε στο 85' και πήγε επί χάρτου στο «8», αν και εκείνη τη στιγμή όλη η Ελλάδα ήταν ψηλά. Πιστώνεται και εκείνος πως στο φινάλε το 0-0 έγινε 2-0 υπέρ μας.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα