Αρβελάτζε στο Gazzetta για το Γεωργία - Ελλάδα: «Χτίζει κάτι καλό ο Φαν'τ Σχιπ αλλά θα σας νικήσουμε 2-1» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Αρβελάτζε στο Gazzetta για το Γεωργία - Ελλάδα: «Χτίζει κάτι καλό ο Φαν'τ Σχιπ αλλά θα σας νικήσουμε 2-1» (vids)

bet365

Ο 48χρονος βετεράνος άσος και νυν προπονητής σχολιάζει στο Gazzetta το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Γεωργία (19.00, Σάββατο, COSMOTE SPORTS TV και OPEN).

Σότα Αρβελάτζε. Ένα από τα πλέον ηχηρά ονόματα από το ποδόσφαιρο της Γεωργίας. Έχει πίσω του μία τεράστια καριέρα και είχε προταθεί για κορυφαίος Γεωργιανός παίκτης στην ιστορία από την αρμόδια ποδοσφαιρική Αρχή. Στην Εθνική Γεωργίας είναι ρέκορντμαν με 26 γκολ σε 60 συμμετοχές.

Ο Αρβελάτζε - που είχε τοποθετηθεί στο Gazzetta και για τον Κούμαν και τη Μπαρτσελόνα - μιλάει και για το Ελλάδα - Γεωργία μεταφέροντας τη σιγουριά του ότι η πατρίδα του θα νικήσει με 2-1!

- Ποιά είναι η πρώτη σας εκτίμηση για το Γεωργία - Ελλάδα;

Είναι πολύ σημαντικό ματς για τη δική μας Εθνική. Έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους διότι τον Σεπτέμβριο είχαμε παίκτες - κλειδιά που είχαν τραυματιστεί. Αρκετούς παίκτες μάλιστα. Άρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για εμάς.

- Τι ματς περιμένετε;

Ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό παιχνίδι. Πρέπει να νικήσουμε. Είναι ένα νέο στάδιο αυτό στο οποίο θα παίξουμε και θα έχει και ωραία ατμόσφαιρα με κόσμο.

- Βλέπετε πως η Γεωργία ποιοτικά μπορεί να νικήσει την Ελλάδα;

Φυσικά και έχει την ποιότητα να νικήσει την Ελλάδα. Μπορούσαμε να το κάνουμε και στο προηγούμενο ματς που παίξαμε.

- Έχετε εικόνα από τους Έλληνες παίκτες;

Ναι έχω δει και τους καλούς παίκτες που έχετε από Τουρκία, Premier League και Ολλανδία. Πρέπει να δώσω credits και να πω καλά σχόλια για τον κόουτς της Ελλάδας, τον Φαν'τ Σχιπ. Δείχνει πως 'χτίζει' κάτι καλό στην Εθνική Ελλάδας. Έχει καλούς παίκτες η Ελλάδα.

- Δίνετε πιθανότητες πρόκρισης στο Μουντιάλ για τις δύο Εθνικές;

Είναι δύσκολο για εμάς θεωρώ πλέον. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα δώσουμε όλα. Όλος ο κόσμος θέλει να δει μία ομάδα που θα βγάλει καλή ενέργεια στο γήπεδο. Η Ελλάδα σίγουρα έχει πιο καλές πιθανότητες να μπει στην τοπ δυάδα του ομίλου για να περάσει.

- Λόγω της θητείας σας ως παίκτης / προπονητής στην Ολλανδία έχετε δει τους Παυλίδη / Δουβίκα;

Ναι τους παρακολουθώ. Είναι καλοί παίκτες και θέλουν να το αποδείξουν.

- Υπάρχει κάποιο στοιχείο που θεωρείτε ότι μπορεί να κρίνει το ματς της Γεωργίας με την Ελλάδα ή να βλέπετε κάποιο φαβορί;

Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Θα νικήσουμε με 2-1.

- Λέτε και σκορ δηλαδή; Περιμένετε εκπλήξεις από τη διάταξη των ομάδων;

Ναι αυτό πιστεύω θα είναι το σκορ. Θα δούμε. Θα δώσουν χώρο και οι δύο ομάδες θεωρώ. Θα παίξουν ανοιχτά.

- Γενικότερα ως παίκτης τι αναμνήσεις έχετε από τις αναμετρήσεις σας με ελληνικές ομάδες;

Μόνο κακές αναμνήσεις. Ή τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι.

- Γιατί έτσι;

Με τον Ολυμπιακό εάν θυμάμαι σωστά είχαμε νικήσει όμως είχα τραυματιστεί σοβαρά και έκανα επέμβαση. Με την Εθνική σας ως αντίπαλος έχω χάσει ματς. Είχα και ισοπαλίες αλλά γενικά όχι δεν έχω ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις από τις αναμετρήσεις μου με ελληνικές ομάδες. Θυμάμαι πως είχα παίξει και εναντίον του Παναθηναϊκού με τη Ρέιντζερς.

- Αυτήν την περίοδο δεν έχετε ομάδα. Υπάρχει κάτι για εσάς;

Υπήρχαν προτάσεις από Ολλανδία, Κατάρ, Τουρκία αλλά και Σαουδική Αραβία. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενα και περιμένω για κάτι καλύτερο.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα