Οι βραδιές χαράς του Μέσι με την Αργεντινή

Οι βραδιές χαράς του Μέσι με την Αργεντινή

Οι βραδιές χαράς του Μέσι με την Αργεντινή

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι είχε ένα ξέσπασμα ευτυχίας μετά το παιχνίδι απέναντι στη Βολιβία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παιχνίδια που ο Αργεντινός σούπερ σταρ ένιωσε πραγματικά χαρούμενος, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αργεντινή – Ελλάδα 2-0 (22/6/2010)

Σε εκείνο το παιχνίδι απέναντι στην εθνική Ελλάδος, στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ο Λιονέλ Μέσι δεν έκανε κάτι σπουδαίο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε πέτυχε κάποιο γκολ, ούτε έκανε τη διαφορά για την «αλμπισελέστε», καθώς κλείστηκε εξαιρετικά από την ελληνική άμυνα. Κι όμως, ήταν σημαδιακό για τον ίδιο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την εθνική Αργεντινής. Ο τότε προπονητής, Ντιέγκο Μαραντόνα, επέλεξε να δώσει ανάσες στον Χαβιέ Μασεράνο, με αποτέλεσμα ο Μέσι να είναι ο αρχηγός στη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Ελλάδας.

mes

Αργεντινή – Βραζιλία 4-3 (9/6/2012)

Μόνο ως φιλικό δεν μπορεί να λογίζεται ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Αργεντινή και Βραζιλία, έστω κι αν τυπικά έχει αυτό το χαρακτήρα. Ούτε φυσικά η διάθεση των ποδοσφαιριστών ήταν τέτοια, στο παιχνίδι που έγινε στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι δύο ομάδες έδειξαν αυταπάρνηση για τη νίκη, με συνεχείς ανατροπές στα σκορ, όμως στο τέλος η πλάστιγγα έγειρε προς τη μεριά του Μέσι. 0-1 η Βραζιλία, 2-1 η Αργεντινή, 2-3 η Βραζιλία και τελικά 4-3 η Αργεντινή. Ο «σούπερ Λίο» σημείωσε χατ-τρικ, ενώ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, λίγο πριν το φινάλε, με εκπληκτικό γκολ.

Αργεντινή – Ιράν 1-0 (21/6/2014)

Με μια πρώτη ανάγνωση, πόσο σημαντικό μπορεί να είναι για τον Λιονέλ Μέσι ένα παιχνίδι απέναντι στο Ιράν; Κι όμως, πάρα πολύ, αν σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι ο τρόπος που ήρθε η νίκη ήταν δραματικός. Η «αλμπισελέστε» πραγματοποίησε μια μέτρια εμφάνιση και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Ρομέρο για να μη μείνει πίσω στο σκορ. Η ισοπαλία ερχόταν ολοένα και πιο κοντά, όμως ο Μέσι είχε άλλη άποψη στο τέλος του αγώνα. Με μια ατομική προσπάθεια και ένα εξαιρετικό πλασέ, στο 91’, ο αρχηγός έδωσε μια αγχωτική νίκη στην Αργεντινή.

Εκουαδόρ – Αργεντινή 1-3 (11/10/2017)

Με τη φωτιά έπαιξε η «αλμπισελέστε» στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Πραγματοποιώντας γενικά μια μέτρια πορεία, βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και λίγο έλειψε να αποκλειστεί από το Μουντιάλ, για πρώτη φορά μετά το 1970. Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες είχαν φέρει την Αργεντινή εκτός της πρώτης πεντάδας (οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονταν απευθείας και ο πέμπτος έδινε μπαράζ), μία αγωνιστική πριν το τέλος. Στην αυλαία των προκριματικών, όμως, μίλησε η κλάση του Μέσι. Ο «σούπερ Λίο» έκανε χατ-τρικ μέσα στην έδρα του Εκουαδόρ, οδηγώντας την εθνική του στη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αργεντινή – Βραζιλία 1-0 (11/7/2021)

Μόνο μία βραδιά μπορεί να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη, στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι με την εθνική ομάδα. Μόνο αυτή που θα κατακτήσει – αν τα καταφέρει - το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι ηττήθηκε σε τρεις σερί τελικούς, έκλαψε, αποχώρησε (προσωρινά), όμως επέστρεψε και το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε τη χώρα του στη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. Από το 1993 είχε να κατακτήσει κάποιον τίτλο η Αργεντινή και αυτό το «βάρος» έπεφτε ολόκληρο στις πλάτες του Λιονέλ Μέσι. Η σύγκριση με τον Μαραντόνα γινόταν ολοένα και πιο δυσβάσταχτη για τον ίδιο, όμως τελικά τα κατάφερε. Η Αργεντινή νίκησε τη Βραζιλία με 1-0 και κατέκτησε το Copa America. Ποιος νοιάζεται αν ο Μέσι δεν ήταν ο σκόρερ της νίκης; Μάλλον κανείς, ούτε καν ο ίδιος.

mes

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα