Παυλίδης στο Gazzetta για την Εθνική: «Έτσι το γυρίσαμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα»

Δημήτρης Σαμόλης
Παυλίδης στο Gazzetta για την Εθνική: «Έτσι το γυρίσαμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα»

bet365

Ο Βαγγέλης Παυλίδης εξήγησε στο Gazzetta γιατί η Εθνική είχε τόσο διαφορετική εικόνα με τη Σουηδία σε σχέση με το Κόσοβο, μίλησε για την απίθανη ευκαιρία του, για τα λεπτά μέχρι να μετρήσει το γκολ του, αλλά και για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν πλέον στον όμιλο.

Η Ελλάδα νίκησε 2-1 τη Σουηδία το βράδυ της Τετάρτης (8/9) για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Κόντρα στην πολύ δυνατή σκανδιναβική ομάδα, οι διεθνείς άλλαξαν ριζικά την εικόνα τους σε σχέση με τα παιχνίδια εναντίον Γεωργίας και Κοσόβου και πανηγύρισαν μια επικράτηση που λίγοι την περίμεναν.

Ο ποδοσφαιριστής που έκανε το 2-0 ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης, ένα γκολ που μέτρησε τέσσερα λεπτά μετά την επίτευξή του, αφού ελέγχθηκε στο VAR αν ο Τζόλης που του έκανε πάσα ήταν οφσάιντ. Νωρίτερα, ο σέντερ φορ της Άλκμααρ είχε χάσει μια απίστευτη ευκαιρία για το 1-0. Λίγη ώρα μετά το φινάλε της σπουδαίας αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο 22χρονος επιθετικός μίλησε στο Gazzetta.

Εξήγησε τι άλλαξε στην Εθνική και η παρουσία τους κόντρα στη Σουηδία ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ανέλυσε πώς έχασε το γκολ στο 28ο λεπτό, τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι να μετρήσει το 2-0 και το μήνυμα που έστειλε στους αντιπάλους της Ελλάδας στον όμιλο...

Αυτό που αναρωτιέται ο κόσμος είναι γιατί παίξαμε τόσο άσχημα με το Κόσοβο και λίγες μέρες μετά νικήσαμε την ισχυρή Σουηδία. Ποια είναι η εξήγησή σου;

«Άλλαξε τελείως η ψυχολογία που είχαμε μετά το Κόσοβο. Παίξαμε ο ένας για τον άλλον. Καθίσαμε και μιλήσαμε και είπαμε ότι από τη στιγμή που έχουμε τόσο καλό κλίμα μεταξύ μας από τη μέρα που ήρθε αυτός ο προπονητής, από τη στιγμή που ο ένας κάνει πλάκα με τον άλλον, δεν γίνεται αυτό να μην βγαίνει στους αγώνες.

Σε κάποιους δηλαδή να βγαίνει και σε άλλους όχι. Είπαμε ότι ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε η ομάδα των δύο προηγούμενων αγώνων. Πιστεύω ότι ήμασταν πιο ξεκάθαροι στο τί θέλαμε να κάνουμε αμυντικά και επιθετικά. Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, αν εξαιρέσουμε τη δική μου στο πρώτο ημίχρονο. Δείξαμε ότι έχουμε όρεξη να σκοράρουμε, ενώ αμυνθήκαμε όλοι μαζί».

Όλοι πανηγύρισαν στη φάση του 28', νόμιζαν ότι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. Πώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία;

«Εκανα ντρίμπλα στον Λίντελεφ, δεν τον είδα αφού τον άφησα πίσω. Νόμιζα ότι έπεσε κιόλας. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι πρέπει να τελειώσω γρήγορα τη φάση. Φαντάστηκα ότι ο Όλσεν θα πέσει αριστερά. Γλιστράω, κάνω ένα σουτ και το έδιωξε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έβγαλε τέτοια φάση. Ευτυχώς αργότερα κάναμε το 1-0 και μετά το 2-0».

Τελικά έβαλες το δεύτερο γκολ. Περιέγραψέ μου τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι να μετρήσει.

«Ήταν ψυχοφθόρα. Εκείνη τη στιγμή μιλούσα στον διαιτητή με τον Μπακασέτα. Περιμέναμε τις γραμμές, ξέραμε πως ήταν στη λεπτομέρεια. Δεν ήμουν βέβαιος στην εξέλιξη της φάσης αν υπάρχει κάτι αντικανονικό, αλλά ακολούθησα την κούρσα του Τζόλη, μου έκανε πολύ καλή πάσα και τελείωσα με το γκολ. Ευτυχώς που έγινε το 2-0, γιατί τώρα θα μιλούσαμε αλλιώς. Θα γινόταν άλλη κουβέντα».

Έχουμε πλέον ελπίδες πρόκρισης ή θεωρείς ότι οι γκέλες με τη Γεωργία και το Κόσοβο θα είναι καταδικαστικές;

«Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να προκαλέσουμε προβλήματα στη Σουηδία. Είχαν ψυχολογία μετά τη νίκη τους επί των Ισπανών, δεν ήταν εύκολο για εμάς. Πιστεύω ότι στον όμιλο δεν έχουμε να φοβηθούμε κάποιον. Οι Ισπανοί είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά δείτε ότι κι εμείς νικήσαμε τους Σουηδούς, οι οποίοι νίκησαν την Ισπανία. Όπως πήραμε καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία, γιατί να μην το πετύχουμε κι εδώ; Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στα επόμενα τρία παιχνίδια. Εμείς χάνουμε βαθμούς με τις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες».

Θεωρείς ότι αποδίδετε καλύτερα απέναντι στις πιο δυνατές ομάδες; Ότι υποτιμάτε τις πιο αδύναμες;

«Δεν ξέρω αν αλλάζει η ψυχολογία. Δεν νομίζω. Στην Εθνική, όπως έχω ξαναπεί, είτε παίζεις φιλικό με την Ελβετία, είτε επίσημο με το Κόσοβο και τη Σουηδία, το βλέπεις το ίδιο. Το πλάνο μπορεί να αλλάζει, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο. Έχουμε πει με τα παιδιά ότι κάθε παιχνίδι με την Εθνική είναι μια ευκαιρία για εμάς. Και ότι δεν πρέπει να τις χάνουμε τις ευκαιρίες είτε είναι κανείς 22 ετών είτε 32. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τώρα. Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και ότι κάθε αγώνας είναι τελικός».

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ισπανία 13 (6 ματς)

2. Σουηδία 9 (4 ματς)

3. Ελλάδα 6 (4 ματς)

4. Κόσοβο 4 (5 ματς)

5. Γεωργία 1 (5 ματς)

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα