Ελλάδα Κ19 - Λιθουανία Κ19 2-1: Σεφτέ στις νίκες με ανατροπή και γκολ Τζίμα

Newsroom
Ο Στέφανος Τζίμας με την εθνική Νέων

bet365

Η Ελλάδα χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να επικρατήσει τελικά 2-1 της Λιθουανίας και να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Euro U19.

Την πρώτη της νίκης σημείωσε η Εθνική Νέων για τον 8ο όμιλο της πρώτης φάσης των προκριματικών του Euro U19, που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία. Μετά την ήττα από την Λευκορωσία την πρώτη αγωνιστική, η ομάδα του Τάσου Θέου κέρδισε με 2-1 την Λιθουανία, και μάλιστα με ανατροπή.

Η χώρας της Βαλτικής προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιανσόνας και πήγε στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα. Με την έναρξη του δευτέρους μέρους, μόλις δύο λεπτά μετά, ο Βασίλης Κοντονίκος της Λαμίας ισοφάρισε σε 1-1 και στο 56ο λεπτό ήρθε ο Στέφανος Τζίμας του ΠΑΟΚ να κάνει το 2-1 ολοκληρώντας την ανατροπή, μετά από ασίστ του Κώστα Γκούμα, που ανήκει επίσης στον «δικέφαλο του βορρά».

Ενδεκάδα (πρ. Τάσος Θέος): Αγγελίδης, Καστίδης, Μουζακίτης (82' Κοσίδης), Φίλων, Γεωργιάδης, Κώττας (62' Κωστούλας), Γκούμας, Δεληγιαννίδης, Κοντονίκος (61' Καλοσκάμης), Παπακανέλλος (76' Κοντορούχας), Τζίμας (62' Κοντούρης).

Η νίκη αυτή έφερε στην Εθνική μας ομάδα τους πρώτους της βαθμούς όντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην οικοδέσποινα Τουρκία και την Λευκορωσία θα ξεκινήσει στις 15:00.

Βαθμολογία 8ου ομίλου (2/3 αγ.)

  1. Τουρκία 3 (1 αγώνα λιγότερο)
  2. Λευκορωσία 3 (1 αγώνα λιγότερο)
  3. Ελλάδα 3
  4. Λιθουανία 0
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα