Η πρώτη δοκιμή 11άδας ενόψει Λούντογκορετς, με Αραμπί, Μαντί, Σωκράτη κι Όλεγκ

Η πρώτη δοκιμή 11άδας ενόψει Λούντογκορετς, με Αραμπί, Μαντί, Σωκράτη κι Όλεγκ

Η πρώτη δοκιμή 11άδας ενόψει Λούντογκορετς, με Αραμπί, Μαντί, Σωκράτη κι Όλεγκ

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Βουλγαρίας.

Η χθεσινή ημέρα είχε δύο καλά νέα για τον Ολυμπιακό.

Το ένα ήταν η άφιξη του Ονιεκούρου, που σήμερα θα ανακοινωθεί και το βράδυ θα δηλωθεί στη λίστα για τα παιχνίδια με τη Λούντογκορετς στη θέση πιθανόν του Κρίστινσον (η, εναλλακτικά του Αγκιμπού Καμαρά, αν και δεν αποκλείω εντελώς και το ενδεχόμενο δεύτερης αλλαγής στη λίστα…).

Το δεύτερο ήταν η διαθεσιμότητα όλων των παικτών ενόψει του πρώτου αγώνα με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Βέβαια, δεν είναι όλοι όσοι έλειψαν από τα παιχνίδια με τη Νέφτσι στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, αλλά εφόσον επιβεβαιωθεί κι από τα τεστ ότι όλοι είναι καλά, φαίνεται ότι η ομάδα θα είναι αυτή τη φορά πολύ πιο γεμάτη-εξυπακούεται με την εξαίρεση του Τικίνιο. Ίσως υπάρξει και μία ακόμη απουσία της τελευταίας στιγμής…

Ο Πέδρο έκανε και μία πρώτη δοκιμή ενδεκάδας, αφήνοντας όμως ανοικτό ενδεχόμενο και για αλλαγές: το ένα σχήμα είναι με τρεις στόπερ (Σεμέδο, Παπασταθόπουλο, Μπα), με Λαλά, Ρέαμπτσιουκ στα πλάγια, με Κουντέ, Καμαρά στον άξονα και μπροστά Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά. Το άλλο σχήμα είναι το 4-2-3-1, στο οποίο οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης διεκδικούν μία θέση στη μεσαία γραμμή, με πιθανότερο τον δεύτερο, αφού ο Γάλλος είναι ακόμη εξαντλημένος. Όπως διεκδικεί θέση στο κέντρο της άμυνας κι ο Σισέ, είτε του Μπα, είτε του Σωκράτη.

Να υπενθυμίσω ότι ο Καμαρά (λόγω τιμωρίας αυτός) με τον Ρέαμπτσιουκ δεν είχαν παίξει στη ρεβάνς με τη Νέφτσι, ο δε Αραμπί είχε μπει αλλαγή στα εννιά τελευταία λεπτά-τώρα μοιάζει δεδομένη η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα. Οι δε Εμβιλά και Παπασταθόπουλος δεν είχαν παίξει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο ματς κι ο Μπουχαλάκης είχε ξεκινήσει το πρώτο ματς με τους Αζέρους κι είχε βγει γρήγορα αλλαγή με θλάση.

Ρέαμπτσιουκ

Παρεμπιπτόντως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία πρώτη ευκαιρία να τσεκάρουν τη Λούντογκορετς στο τελευταίο παιχνίδι της για την προηγούμενη προκριματική φάση. Κι αυτό που είδαν ήταν τον Σωτηρίου να κάνει καλή δουλειά, όπως και τους περιφερειακούς κυνηγούς της να είναι δραστήριοι κι απειλητικοί.

Οι Βούλγαροι έχουν τόσο πολλές λύσεις στο ρόστερ τους, που ο περσινός πρώτος τους σκόρερ και Νο 1 γκολτζής του πρωταθλήματος, ο Ρουμάνος Κεσέρου (18 γκολ), φέτος είναι εκτός πλάνων του προπονητή και προπονείται με τη Λούντογκορετς Β…

Άσχετο: Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Σέρτζιο Εσκουδέρο, 32χρονος αριστερός μπακ που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη, καθώς την τελευταία διετία έχασε τη θέση του από τη βασική ενδεκάδα (στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 8 ματς βασικός πρόπερσι και εφτά πέρυσι).

Κατά τις δικές μας πληροφορίες, ο Μαρτίνς δεν έχει ανάψει πράσινο φως για την απόκτηση του έμπειρου κι αξιόλογου Ισπανού επιθετικογενή μπακ, ως εκ τούτου η περίπτωση του προς το παρόν είναι μία από αυτές που έχουν τεθεί υπόψιν του συλλόγου και υπάρχει αναμονή ως προς την απόφαση του προπονητή για το αν του κάνει η, όχι. Έχω την αίσθηση, για να μην πω βεβαιότητα, πάντως, ότι ο Πέδρο «ιδανικά» δεν θα προτιμούσε να πάρει αριστερό μπακ πάνω από 26-27 ετών…

Α, και…αριστερό μπακ από τη Μονακό;…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.