Πλάκα κάνει η ΟΥΕΦΑ; Αυτό τον Ισπανό διαιτητή έβαλε στον Ολυμπιακό;

Πλάκα κάνει η ΟΥΕΦΑ; Αυτό τον Ισπανό διαιτητή έβαλε στον Ολυμπιακό;

Πλάκα κάνει η ΟΥΕΦΑ; Αυτό τον Ισπανό διαιτητή έβαλε στον Ολυμπιακό;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Ολυμπιακό της μείον μίας ενδεκάδας και τον ορισμό από την ΟΥΕΦΑ του διαιτητή του αγώνα.

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, ο Ολυμπιακός θα παίξει απόψε την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ χωρίς μία ολόκληρη ενδεκάδα του!

Μία ενδεκάδα με Κρίστινσον, Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ, Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Τικίνιο, Αγκιμπού! Κι εννοείται ότι δεν βάζω μέσα τους παίκτες που δεν είχαν δηλωθεί στη λίστα, γιατί δεν είναι στα αρχικά πλάνα του προπονητή (Πέπε, Τιάγκο, Ντρέγκερ). Με τον Μαρτίνς πιθανόν να μετανιώνει τώρα, κατόπιν εορτής, που δεν δήλωσε στη λίστα έναν εκ των δύο χαφ και τον ακραίο μπακ.

Αλλά που να ήξερε κι αυτός ότι η ομάδα του θα αποδεκατίζονταν από τα προβλήματα μέσα σε χρόνο ρεκόρ-δέκα ημερών!!! Και με τον Πέδρο να μην έχει τη δυνατότητα ουσιαστικά να δηλώσει και τον μοναδικό άλλο αριστερό μπακ, τον Αποστολόπουλο (ο Καλογερόπουλος είναι ακόμη κι αυτός εκτός μάχης!), καθότι δεν είναι γηγενής και θα έπιανε μία θέση, εκείνη του Αβραάμ, που όμως υπέστη θλάση μετά την δήλωση του στη λίστα!

Τέλος πάντων, με μία ενδεκάδα ανάγκης, αλλά και με λιγοστές επιλογές στον πάγκο ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα σε μία εχθρική έδρα, όπως αυτή στο Μπακού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει και την ΟΥΕΦΑ να κάνει προφανώς…πλάκα και να του ορίζει διαιτητή ένα νεαρό Ισπανό, τον Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα, ο οποίος ως VAR στο Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1 το περασμένο φθινόπωρο είχε υποδείξει και τα δύο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού, με τα οποία η Μαρσέιγ κέρδισε κι έτσι ο Ολυμπιακός έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης, αλλά και το μεγάλο μπόνους του τρίποντου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του αγώνα, στο 1.40 και στο 2.25 ότι ο πρώτος διαιτητής, ο Χέσους Χιλ Μανθάνο, δεν είχε σφυρίξει πέναλτι ούτε εις βάρος του Σισέ, ούτε εις βάρος του Ραφίνια. Κι ότι και τα δύο πέναλτι υποδείχθηκαν μέσω του VAR!

Ολυμπιακός

Προσέξτε, όμως, και κάτι άλλο: όταν υπήρξε περίπτωση πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και δη του Ε Αραμπί, στο 4.01, με ο ίδιος ο Ρικάρντο Ντε Μπούργκος έκανε ότι δεν είδε τίποτα κι εκείνη τη φορά δεν επενέβη ως VAR να δώσει το πέναλτι. Όταν δηλαδή έβλεπε μία υποψία φάσης υπέρ των Γάλλων, αμέσως ενημέρωνε τον πρώτο διαιτητή, όταν έβλεπε κάτι υπέρ του Ολυμπιακού έκανε μόκο.

Μιλάμε για ένα άπειρο διεθνή διαιτητή, 35 ετών, όπως άπειρος (33χρονος εκείνος) ήταν κι ο διαιτητής του πρώτου αγώνα, ο Πορτογάλος Ζοάο Πέδρο ντα Σίλβα Πινέϊρο, που στο Καραϊσκάκη είχε εξαντλήσει την αυστηρότητα του στον Ολυμπιακό, βγάζοντας συνεχώς κάρτες στους παίκτες του. Με την «πλάκα» να είναι ότι έπαιζε μία ομάδα με συμπατριώτη του προπονητή (Μαρτίνς και πέντε βοηθοί!) κι όλο το τεχνικό τιμ και με Πορτογάλους παίκτες (βλέπε Σεμέδο) κι αυτός την πήγαινε κόντρα…

Να έχουμε δε υπόψιν μας και κάτι άλλο: σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει VAR. Άρα, ο διαιτητής κάνει ό,τι θέλει, σφυρίζει ό,τι θέλει…

Άσχετο: ο Ολυμπιακός τον Ονιεκούρου θα τον πάρει. Αυτό που διαπραγματεύεται με τη Μονακό είναι εάν θα τον αγοράσει τώρα με ένα ποσό κοντά στα 5 εκ. Ευρώ η, αν θα τον πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς περίπου ένα ίδιο ποσό το άλλο καλοκαίρι. Παίζει δηλαδή και το πρώτο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, εδώ και περίπου δύο ώρες επήλθε συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Μονακό για κανονική μεταγραφή του Νιγηριανού με 5 εκ. Ευρώ (μαζί με κάποια μπόνους επίτευξης στόχων).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.