Premier League: Ποιος θα προλάβει το... τρένο για τ' αστέρια;

Premier League: Ποιος θα προλάβει το... τρένο για τ' αστέρια;

bet365

Με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ να έχουν το πάνω χέρι, η τελευταία αγωνιστική της Premier League έχει ακόμα ανοιχτές υποθέσεις τόσο για το Champions League, όσο και για το Europa League αλλά και για το UEFA Conference League!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής (23/5), με την Μάντσεστερ Σίτι να γνωρίζει πως είναι η Πρωταθλήτρια και να ετοιμάζεται για τη μεγάλη φιέστα, μαζί με τον μεγάλο αποχαιρετισμό στον Σέρχιο Αγουέρο που αποχωρεί έπειτα από μια 10ετία που τον έκανε θρύλο του συλλόγου.

Από εκεί κι έπειτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρει ότι έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση για το Champions League, με τις ομάδες ακριβώς από κάτω να χρειάζονται αποτελέσματα σε αυτή την τελευταία «στροφή» ώστε να σιγουρέψουν την 4άδα ...

Η Λέστερ «λύγισε», Τσέλσι και Λίβερπουλ έτοιμες γι' αστέρια

Μπορεί η Λέστερ να πήρε το Κύπελλο Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της στον 5ο τελικό που δίνει το «παρών» σε ό,τι αφορά στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, ωστόσο, παρά το γεγονός πως βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες στην 4άδα, δείχνει άλλες ομάδες να βρεθούν στο επόμενο Champions League.

Η Τσέλσι πήρε τον... δεύτερο τελικό απέναντι στις «αλεπούδες» με το 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ούσα στην 3η θέση και τους 67 βαθμούς ορίζει την τύχη της, έχοντας ν' αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» πήραν μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της Τότεναμ πριν από μερικές μέρες και είναι ικανοί να κάνουν μεγάλη ζημιά, ωστόσο, το σύνολο του Τούχελ ξέρει πως είναι το φαβορί και αν κάνει αυτό που οφείλει, δεν θα έχει ν' ανησυχεί για τίποτα...

Η Λίβερπουλ είναι στην 4η θέση, στην ισοβαθμία με την Λέστερ, όμως, έχει διαφορά τερμάτων +4 από τις «αλεπούδες», πράγμα που της επιτρέπει να είναι εκείνη που κάνει κουμάντο. Ο Γιούργκεν Κλοπ φροντίζει να κρατάει προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε πως πραγματικά δεν θυμάται ένα φινάλε αγωνιστικής περιόδου να έχει απόλυτη ηρεμία και οι Πρωταθλητές του 2020 υποδέχονται στο «Άνφιλντ» την Κρίσταλ Πάλας.

Σε αυτό το ματς θα υπάρχει κόσμος. Και στη Λίβερπουλ θέλουν να το κάνουν γιορτή κι όχι... θλιμμένο απόγευμα!

Η Λέστερ, από την πλευρά της, γνωρίζοντας πως έχει κάπως πιο... άχαρο ρόλο σε αυτή την υπόθεση, αντιμετωπίζει την Τότεναμ εντός έδρας. Δύσκολο ματς, στο οποίο ακόμα και με νίκη, δεν εξαρτάται τίποτα από το σύνολο του Ρότζερς, αν το ίδιο πράξει και η Λίβερπουλ, αφού θα πρέπει να καλυφθεί και μεγάλη διαφορά τερμάτων.

Το Europa και το Conference League

Αν τελικά η Λέστερ δεν καταφέρει να μπει στην 4άδα, τότε λόγω και της κατάκτησης του Κυπέλλου ανοίγει η 6η θέση για τα γκρουπ του Europa League κι εκεί υπάρχει άλλη μάχη. Οι Γουέστ Χαμ, Τότεναμ και Έβερτον συμμετέχουν σε αυτή τη διεκδίκηση της θέσεις, με τα «σφυριά» να έχουν το πάνω χέρι, κυνηγώντας μέσα στη σεζόν και το μεγάλο όνειρο του Champions League όμως ήταν πραγματικά αδύνατο να μείνουν στην 4άδα.

Η ομάδα του Μόγιες κοντράρεται με την Σαουθάμπτον στο Λονδίνο και θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό για να τερματίσει στο 6ο σκαλί.

Σε περίπτωση ήττας της Γουέστ Χαμ, η Τότεναμ που έκανε τη μεγάλη γκέλα και ηττήθηκε από την Άστον Βίλα, θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει, όμως, έχει τρομερά δύσκολο έργο κόντρα στην Λέστερ που θα θέλει να εξαντλήσει τα δικά της περιθώρια για τους πρώτους τέσσερις.

Από κοντά και η Έβερτον που είναι στην ισοβαθμία με τα «σπιρούνια», υστερεί στη διαφορά τερμάτων (+21, +4) και απλά... έχει μια ελπίδα. Η Σίτι, όμως, που υποδέχεται τους παίκτες του Αντσελότι, θέλει φιέστα με νίκη και δεν θα αφήσει για πολύ ανοιχτό το ματς...

Από εκεί κι έπειτα, η Άρσεναλ δεν θα βρεθεί ούτε στο Europa League και η αγγλική θέση στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Conference League βάζει στη διεκδίκηση τους «κανονιέρηδες», την Έβερτον – έτσι όπως όλα δείχνουν – και την Λιντς που σίγουρα θα είναι στην 10άδα!

Λόγω της κατάκτησης του LeagueCup από την Μάντσεστερ Σίτι, η θέση που οδηγεί στην νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA είναι η της βαθμολογίας της Premier.

Εκεί αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Τότεναμ, η Έβερτον ανάλογα με το δικό της παιχνίδι με τη Σίτι μπορεί να θεωρηθεί διεκδικήτρια και η Άρσεναλ που ακολουθεί παίζει με την Μπράιτον στο «Έμιρεϊτς» και απλά θα περιμένει να δει τι συνέβη εφόσον κάνει το δικό της καθήκον.

Όσο για την Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, βαθμολογικά θα μπορούσε να φτάσει, όμως είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο πέρα από τις μαθηματικές πιθανότητες. Τα «παγώνια» κλείνουν την σεζόν με ματς απέναντι στην Γουέστ Μπρομ εντός έδρας...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα