Μπέρνλι – Λίβερπουλ 0-3: Ανέβηκε 4η και αγκάλιασε το σεντόνι (vids)

Μπέρνλι – Λίβερπουλ 0-3: Ανέβηκε 4η και αγκάλιασε το σεντόνι (vids)

bet365

Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, η Λίβερπουλ (3-0 εκτός έδρας την Μπέρνλι) επανήλθε στην πρώτη τετράδα της Premier League, ούσα ισόβαθμη με την Λέστερ (αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων) μια αγωνιστική πριν από το τέλος και, την Κυριακή (23/05), με την Κρίσταλ Πάλας και 10.000 φιλάθλους στο «Άνφιλντ», θέλει να σφραγίσει την παρουσία της στο Champions League και την επόμενη σεζόν.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ... Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, η Λίβερπουλ «πάτησε» τετράδα στην Premier League, χάρη στην σοβαρή εμφάνιση και την εκτός έδρας νίκη της επί της μαχητικής Μπέρνλι με 3-0.

Πλέον, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, οι Κόκκινοι είναι ισόβαθμοι στην 4η θέση με την Λέστερ, της οποίας όμως υπερτερούν σημαντικά στην συνολική διαφορά τερμάτων (+24 έναντι +20), έχοντας την Κυριακή (23/05, 18:00) την αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» με 10.000 κόσμο, ενώ την ίδια ώρα οι Αλεπούδες θα φιλοξενήσουν μια παραπαίουσα, αλλά πάντα επικίνδυνη (και με ευρωπαϊκό κίνητρο) Τότεναμ.

Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο, με τους Κόκκινους να απειλούν περισσότερο με Σαντιό Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Μοχάμεντ Σαλάχ και Τιάγκο Αλκάνταρα, αλλά τους γηπεδούχους, παρ' ότι αδιάφοροι βαθμολογικά, να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία σε σουτ άουτ του Κρις Γουντ εξ' επαφής.

Η εικόνα της ομάδας του Σον Ντάις ήταν ξεκάθαρα επηρεασμένη θετικά από την παρουσία κόσμου, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, στις εξέδρες του «Τερφ Μουρ», όπου έδωσαν το παρών 6.000 φίλαθλοι, όλοι προσκεκλημένοι δωρεάν από τον σύλλογο.

Η Μπέρνλι, η οποία στον πρώτο γύρο έσπασε ένα αήττητο σερί 69 αγώνων της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (εκεί ξεκίνησε και η κατρακύλα της πρώην πρωταθλήτριας...), ζόρισε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με την πίεσή της, με τον Φιρμίνο να δίνει φιλί ζωής στους φιλοξενούμενους λίγο πριν από την ανάπαυλα (43'), πλασάροντας ιδανικά από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από συνδυασμό των Σαλάχ και Άντι Ρόμπερτσον.

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πριν από το ημίχρονο και να πετύχει και δεύτερο γκολ λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (51'), με τον πολύ κεφάτο Μανέ να σεντράρει ιδανικά και τον Νατ Φίλιπς, να σημειώνει με κεφαλιά το πρώτο (και πολύ σημαντικό) γκολ της επαγγελματικής του καριέρας.

Οι γηπεδούχοι, παρά το γκολ του 24χρονου κεντρικού αμυντικού, δεν τα παράτησαν ποτέ και κυνήγησαν μέχρι τέλους το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, με τον Άλισον να κρατάει το μηδέν και την Λίβερπουλ να εμφανίζεται, επιτέλους, σοβαρή στην κρίσιμη, τελική ευθεία της σεζόν.

Στο 88', μάλιστα, ο Άλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, σημείωσε τρίτο γκολ για την Λίβερπουλ, η οποία για πρώτη φορά στη σεζόν (!) συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες, με τον Κώστα Τσιμίκα να μπαίνει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής η 3η Τσέλσι, με έναν βαθμό περισσότερο από Κόκκινους και Λέστερ, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άστον Βίλα, ενώ η Γουέστ Χαμ (62 β.) απέκτησε σημαντικό προβάδισμα έναντι Τότεναμ και Έβερτον (από 59 βαθμούς έκαστη) για την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League. «Ζωντανή» για την έβδομη θέση που οδηγεί στο Conference League παρέμεινε η Άρσεναλ (58).

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Νόρις – Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ – Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, Κορκ (76' Βίντρα), ΜακΝίλ – Γκούντμουνσον, Γουντ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Νατ Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον – Τιάγκο Αλκάνταρα, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (86' Μίλνερ) – Σαλάχ, Φιρμίνο (81' Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν), Μανέ (90'+2' Τσιμίκας).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα