Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 3-1: Την υποβίβασε και ελπίζει για Ευρώπη

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 3-1: Την υποβίβασε και ελπίζει για Ευρώπη

bet365

Η Άρσεναλ νίκησε 3-1 τη Γουέστ Μπρομ (υποβιβάστηκε μαθηματικά) με τα γκολ των Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Ουίλιαν και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Άφησε πίσω τη μεσοβδόμαδη αποτυχία και τον αποκλεισμό από τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Europa League και έκανε το χρέος της κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, η οποία την επόμενη σεζόν θ' αγωνίζεται (υποβιβάστηκε μαθηματικά) στην Championship. Όχι τόσο εύκολα, όχι τόσο άνετα, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Με τον κλασικό της τρόπο, αυτόν που την θέλει να υποφέρει. Η Άρσεναλ τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα σεζόν.

Στο 29ο λεπτό ο Σάκα (19η ασίστ) έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σμιθ Ρόου στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Τζόνστον και άνοιξε το σκορ. Στο 35ο λεπτό οι Λονδρέζοι διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 2-0 με το εξαιρετικό σουτ του Πεπέ με το αριστερό. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Αλαρντάις ήταν να μειώσουν στο 67' με την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ματέους Περέιρα και να βάλουν λίγο άγχος. Έγινε ο πρώτος παίκτης της Γουέστ Μπρομ που έφτασε τα 10 γκολ σε μια σεζόν της Premier League μετά τον Σαντιό Μπεραϊνό (14) το 2014-15.

Αυτός που ανέλαβε να διασκεδάσει τις αμφιβολίες πάνω από το «Emirates» ήταν ο Ουίλιαν, ο οποίος στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Γκαμπριέλ, Σάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος (76' Τόμας Πάρτεϊ), Ουίλιαν, Σμιθ Ρόου (63' Τέρνι), Πεπέ, Μαρτινέλι (60' Λακαζέτ).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (Σαμ Αλαρντάις): Τζόνστον, Φέρλονγκ, Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Τάουνσεντ, Ρόμπινσον (68' Ντιανγκανά), Γιοκουσλού, Φίλιπς, Περέιρα, Γκάλαχερ, Ντιανέ (56' Ρόμπσον-Κάνου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα