Ντιαλό Αμάντ: Πως του τα 'φερε η ζωή... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντιαλό Αμάντ: Πως του τα 'φερε η ζωή... (vids)

bet365

Ντεμπούτο στο Europa League, τρίτη εμφάνιση με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και γκολ. Ο 18χρονος Αμάντ Ντιαλό θα θυμάται το ματς με τη Μίλαν, τον... τραυματισμό του Μαρσιάλ και τον τρόπο που εξελίχθηκε η καριέρα του...

Η Αταλάντα τον έχασε έχοντας καταφέρει να τον αναδείξει μέσα από τα «σπλάχνα» της και ο αποχωρισμός δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Ο Ντιαλό αισθανόταν το Μπέργκαμο ως σπίτι του, αλλά ήξερε ότι στα 18 του, παρουσιάστηκε μια τεράστια ευκαιρία από τη στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε και ήθελε να τον κάνει δικό της για να τον δουλέψει και προετοιμάσει για το μεγαλύτερο επίπεδο.

Οι συγκυρίες είναι τέτοιες που έχουν προσφέρει λάμψη από το βράδυ της Πέμπτης, αφού, τον περασμένο Οκτώβρη θα μπορούσαν να έχουν πάρει πολύ διαφορετική τροπή τα πράγματα, όπως επίσης αν δεν είχε τραυματιστεί και ο Άντονι Μαρσιάλ. Για το δικό του κομμάτι, πάντως, μπήκε με το... 100%.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντιαλό έγινε ο 4ος νεαρότερος ευρωπαίος σκόρερ για τη Γιουνάιτεντ (vid)

  • Με την πρώτη τελική!

Στη μέχρι στιγμής παρουσία του στους «κόκκινους διαβόλους» και με τον Σόλσκιερ να λαμβάνει και feedback απ' όσα κάνει ο Ντιαλό όταν αγωνίζεται με τα μικρότερα τμήματα της ομάδας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου έχει καταφέρει να καταγράψει μόλις τρεις εμφανίσεις με το ανδρικό τμήμα.

Για την ακρίβεια, ωστόσο, έχει προλάβει να συμπληρώσει μονάχα 43 αγωνιστικά λεπτά ως μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να προσφέρει τις υπηρεσίες του! Αυτό, όμως, που έκανε το βράδυ της Πέμπτης, τον κατέστησε τον 4ο νεαρότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα, βρήκε δίχτυα με την πρώτη του απόπειρα για γκολ στη θητεία του στο κλαμπ!

Μια τελική, ένα γκολ, το οποίο μπορεί ν' αποδειχθεί σημαντικό ανάλογα και με την εμφάνιση της ομάδας του Σόλσκιερ ενόψει της ρεβάνς στο Μιλάνο...

  • Ο Μαρσιάλ είναι «μέντορας»

Είναι απίθανη η σύμπτωση που προκύπτει με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντονι Μαρσιάλ και τον τρόπο που εκείνος... έβγαλε στον αφρό τόσο τον Αμάντ Ντιαλό, όσο και τον Μάρκους Ράσφορντ πριν από μια 5ετία!

Ο Γάλλος επιθετικός το βράδυ της Πέμπτης στην αναμέτρηση με την Μίλαν στο «Ολντ Τράφορντ» αποχώρησε τραυματίας στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0 και στη θέση του μπήκε ο 18χρονος ποδοσφαιριστής καταγράφοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με τη νέα του ομάδα. Λιγότερο από 5' αργότερα, είχε ανοίξει το σκορ με την εντυπωσιακή ανάποδη κεφαλιά από την λόμπα του Μπρούνο Φερνάντες. Αν θυμηθεί κανείς τι είχε συμβεί εν έτει 2016, ο Άντονι Μαρσιάλ είχε τραυματιστεί ξανά την τελευταία στιγμή πριν από κρίσιμο επαναληπτικό με την Μίντιλαντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Τη θέση του, τότε, στο αρχικό σχήμα, είχε πάρει ο Μάρκους Ράσφορντ, όντας 18 ετών! Και μάλιστα τότε ήταν που συστήθηκε στο κοινό γιατί δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή με το ανδρικό τμήμα των «κόκκινων διαβόλων», πετυχαίνοντας και δυο γκολ για να βοηθήσει στην εξασφάλιση της πρόκρισης!

  • Παραλίγο στην Πάρμα...

Και να σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, η Πάρμα είχε προσπαθήσει να τον κάνει δικό της μέχρι να προκύψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τελειώσει την δουλειά στο άψε – σβήσε.

Η Αταλάντα ήταν έτοιμη να παραχωρήσει τον Ντιαλό με την μορφή δανεισμού στους «παρμέντσι», ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» πρόσφεραν 40 εκατομμύρια για τον 18χρονο ποδοσφαιριστή.

Αυτός με την αλλαγή του έτους και την έλευση του 2021 μετακόμισε στην Αγγλία όπου πλέον έχει το Μάντσεστερ ως το νέο ποδοσφαιρικό του «σπίτι».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα