Κοχ - Λιντς: Η πρώτη του ομάδα απειλεί με μήνυση!

Gazzetta team
Κοχ - Λιντς: Η πρώτη του ομάδα απειλεί με μήνυση!

bet365

Μπελά από το πουθενά έχει να αντιμετωπίσει η Λιντς αναφορικά με τον Ρόμπιν Κοχ, καθώς η ομάδα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, Άιντραχτ Τρίερ ζητά αποζημίωση, αλλιώς θα προβεί σε μήνυση!

Ο Ρόμπιν Κοχ έκανε το βήμα του εξωτερικού το περασμένο καλοκαίρι, με τη Λιντς να καταβάλει 13 εκατ. ευρώ στη Φράιμπουργκ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά έρχεται στο προσκήνιο η Άιντραχτ Τρίερ, η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική καριέρα του Γερμανού στόπερ, η οποία διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή αποζημίωσης και απειλεί πως θα καταθέσει μήνυση στα Παγώνια!

Όπως ισχύει υπό το νομικό πλαίσιο της FIFA, όταν ένας παίκτης κάτω των 24 ετών μεταγράφεται εκτός συνόρων, ο σύλλογος οφείλει πέρα από την ομάδα του παίκτη να πληρώσει με ένα συμβολικό ποσό αλληλεγγύης τα σωματεία στα οποία εκείνος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στην περίπτωση του Κοχ, η Άιντραχτ Τρίερ τον είχε στα τμήματα υποδομής της από το 2009 μέχρι και την πρώτη ομάδα το 2015 κι έτσι σύμφωνα με το «Transfermarkt» αξιώνει ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ, τεράστιο για τα δεδομένα ομάδας που αγωνίζεται στην 5η κατηγορία της Γερμανίας.

Με ανοιχτή επιστολή προς τη FIFA και τη DFB, οι άνθρωποι του κλαμπ καταγγέλουν πως η πρώτη δόση από την πληρωμή δεν έχει κατατεθεί ακόμη (αντιστοιχεί στο 2,25% της μεταγραφής στη Λιντς) κι απειλούν άμεσα με μήνυση για να τους αποδοθεί έστω και αναδρομικά η αποζημίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια καταγγελία είχε προβεί και η ομάδα που έπαιξε μικρός ο Τόνι Κρόος (Γκράιφσβαλντερ), η οποία κι εν τέλει δικαιώθηκε παίρνοντας το μερίδιό της από τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρα από τις 292.500 ευρώ προς την Τρίερ, όμως, ο αγγλικός σύλλογος οφείλει να πληρώσει και τις άλλες δύο ομάδες του Κοχ πριν γίνει επαγγελματίας, την Καϊζερσλάουτερν με 195.000 ευρώ και την Ντόρμπαχ με 32.500 ευρώ!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα