Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7: Την διέσυρε και παραμένει μόνη στην κορυφή! (vids)

Κώστας Τόπας
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-7: Την διέσυρε και παραμένει μόνη στην κορυφή! (vids)

bet365

Το τρένο της Λίβερπουλ δεν έκανε στάση ούτε στο Σέλχαρστ Παρκ, καθώς οι «Reds» επικράτησαν με το εντυπωσιακό 7-0 της Κρίσταλ Πάλας και με αυτόν τον τρόπο αύξησαν και την διαφορά τους από την δεύτερη Τότεναμ στο +6, έχοντας ωστόσο ματς παραπάνω. Σόου από Φιρμίνο και Σαλάχ με δύο γκολ ο καθένας, σκόραραν και οι Μιναμίνο, Μανέ και Χέντερσον.

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Λίβερπουλ, καθώς στο 3’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μιναμίνο. Ο Μανέ είχε πλάτη στο τέρμα και με ωραίο τρόπο τροφοδότησε τον Μιναμίνο, ο οποίος απέφυγε με ωραίο τρόπο αντίπαλό του και με διαγώνιο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκουάιτα.

Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ψάχνοντας γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την κατοχή που είχαν (στο 22’ η Πάλας είχε το 54% κατοχής της μπάλας). Ότι δεν κατάφερε να πετύχει η Πάλας το πέτυχαν οι «Reds» στο 36’.

Μετά από κάθετη πάσα του Φιρμίνο, ο Μανέ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, νικώντας με αυτόν τον τρόπο τον Γκουάιτα.Η Λίβερπουλ κατάφερε σε δύο φάσεις να σκοράρει δύο φορές, αποδεικνύοντας σε ακόμη ένα παιχνίδι την αποτελεσματικότητά της αλλά και την ποιότητα που διαθέτει στην επιθετική της γραμμή.

Λίγο πριν ο Τζόναθαν Μος στείλει στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες για το ημίχρονο, το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ «κλείδωσε» τη νίκη.

Συγκεκριμένα στο 44’ έπειτα από ωραία ανάπτυξη ο Ρόμπερτσον με σέντρα-διαβήτη βρήκε τον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος κατέβασε την μπάλα και με υπέροχο αριστερό πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκουάιτα. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως οι «Reds» σε τρεις τελικές κατάφεραν να σκοράρουν τρία τέρματα!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για την Λίβερπουλ, καθώς στο 52’ κατάφερε να κάνει τέσσερα τα τέρματα της στο ματς. Ο Μιναμίνο έδωσε στο Κεϊτά, αυτός με εξαιρετική πάσα άλλαξε παιχνίδι για τον Άρνολντ κι ο Αγγλος μπακ-χαφ έστρωσε στον Χέντερσον.

Ο αρχηγός των «Reds» δεν δίστασε και έκανε με τη μία το σουτ, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γκουάιτα κι ανεβάζοντας παράλληλα και τον δείκτη του σκορ! Οι παίκτες της Λίβερπουλ παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, δεν έριξαν ρυθμό και στο 67’ σκόραραν το πέμπτο τους γκολ.

Οι «Reds» βγήκαν στην αντεπίθεση ο Σαλάχ βρήκε τον Φιρμίνο με διαγώνια πάσα και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Γκουάιτα για το 5-0.

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης η Λίβερπουλ βρήκε ξανά δίχτυα με την κεφαλιά του Σαλάχ, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς από τον πάγκο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ξανά ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός τρία λεπτά αργότερα! Με φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 7-0!

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα των δύο ομάδων, με την Λίβερπουλ να περνάει σαν... σίφουνας από το «Σέλχαρστ Παρκ» και παράλληλα να αυξάνει τη διαφορά της στο +6 από την δεύτερη Τότεναμ.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουάιτα, Κλάιν, Κουγιατέ (63’ Τόμκινς), Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ (74’ Ρίντεβαλντ), Έζε, Αγιού, Ζαχά

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (69’ Τζόουνς), Κεϊτά, Μιναμίνο, Μανέ (57’ Σαλάχ), Φιρμίνο (75’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα