Η Ντέρμπι απέλυσε τον Κοκού, υπηρεσιακός ο Ρούνεϊ (pic)

Gazzetta team
Η Ντέρμπι απέλυσε τον Κοκού, υπηρεσιακός ο Ρούνεϊ (pic)

bet365

Η υπομονή των ιθυνόντων της Ντέρμπι Κάουντι εξαντλήθηκε και ο Φιλίπ Κοκού αποτελεί κι επίσημα παρελθόν, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού παίκτη-προπονητή και να θέτει υποψηφιότητα και για μόνιμος.

Μετά την «αυτοχειρία» στην περσινή σεζόν, όταν πήρε μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια κι έμεινε εν τέλει εκτός play-offs ανόδου για έξι βαθμούς, η διοίκηση τον στήριξε απεριόριστα. Ωστόσο, η κλεψύδρα του Φίλιπ Κοκού στη Ντέρμπι Κάουντι είχε αρχίσει να αδειάζει επικίνδυνα μετά από μία μόλις νίκη στα πρώτα 11 ματς της φετινής Championship και το προδιαγεγραμμένο «διαζύγιο» είναι γεγονός.

Ο Ολλανδός τεχνικός απολύθηκε κι επίσημα από τα Κριάρια, πληρώνοντας το τραγικό ξεκίνημα με μόλις 6 βαθμούς που τα έχει «καθηλώσει» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (5-16 τα γκολ σε 11 αγωνιστικές!) και πλέον, αφήνει χώρο στον Γουέιν Ρούνεϊ για το step-up στην προπονητική.

Ο ρέκορντμαν τερμάτων των Τριών Λιονταριών πήρε μεταγραφή στη Ντέρμπι το καλοκαίρι του 2019, με την προοπτική να αναλάβει κάποια στιγμή τα ηνία της πρώτης ομάδας, όταν θα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Προς το παρόν, θα χριστεί παίκτης-προπονητής για τις προσεχείς ημέρες, μέχρι να ανακοινωθεί ο διάδοχος του Κοκού, όμως, δεν λείπουν τα σενάρια να διατηρήσει τον ρόλο του coach της πρώτης ομάδας οριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα