Μουρίνιο - Τότεναμ: «Θυσιάζουν» το Λιγκ Καπ λόγω του γεμάτου προγράμματος

Gazzetta team
Μουρίνιο - Τότεναμ: «Θυσιάζουν» το Λιγκ Καπ λόγω του γεμάτου προγράμματος

bet365

«Θα ήθελα να παλέψω για το Carabao Cup, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ» δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ξεκαθαρίζοντας πως η Τότεναμ ουσιαστικά «παραιτείται» από το ματς με την Τσέλσι ώστε να δώσει έμφαση στους υπόλοιπους στόχους.

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον 4ο γύρο του Carabao Cup (29/9), δύο βράδια πριν υποδεχθεί τη Μακάμπι Χάιφα για τα play-off του Europa League. Με αυτά τα δύο ματς, οι Σπερς θα έχουν δώσει επτά αναμετρήσεις μέσα σε τρεις εβδομάδες για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και το φορτωμένο πρόγραμμα φαίνεται πως δεν έχει αφήσει άλλη επιλογή στον Ζοσέ Μουρίνιο από το να δώσει προτεραιότητα βάσει σημασίας και διακυβεύματος σε κάθε «μέτωπο».

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μία ημέρα πριν από το λονδρέζικο ντέρμπι, παρά το ότι θα ήθελε να το διεκδικήσει, η Τότεναμ ουσιαστικά πρόκειται να θυσιάσει τον θεσμό του Λιγκ Καπ παίζοντας με ευρύ rotation προκειμένου να αφοσιωθεί στο καθοριστικό ματς του Europa League και τη συνέχεια της Premier League.

Ο Πορτογάλος άσκησε για ακόμη μία φορά έντονη κριτική στην EFL, για την απόφασή της να ορίσει το ματς ενδιάμεσα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τον Σπερς, τονίζοντας την ευκαιρία της Τσέλσι και του Φρανκ Λάμπαρντ να έχουν τον πρώτο λόγο αν αποφασίσουν να παίξουν με τους βασικούς.

«Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα ήθελα να παλέψω για το Carabao Cup, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω. Έχουμε παιχνίδι την Πέμπτη, το οποίο δεν μας δίνει τόσα χρήματα όσα το Champions League, αλλά μία συγκεκριμένη τιμή που για ένα κλαμπ σαν εμάς είναι πολύ σημαντική.

«Έχουν φανταστική ομάδα, αν ο προπονητής αποφασίσει να μη κάνει rotation μπορεί να παρατάξει μια ομάδα με υπέροχους παίκτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα