Φόντεν: Έπαιξε τη μπάλα του κι άφησε στην άκρη την ανοησία... (vid)

Φόντεν: Έπαιξε τη μπάλα του κι άφησε στην άκρη την ανοησία... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Φόντεν: Έπαιξε τη μπάλα του κι άφησε στην άκρη την ανοησία... (vid)

bet365

Ο Φιλ Φόντεν στο πρώτο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League κατάφερε να κάνει τον αγγλικό Τύπο να μιλήσει για την εικόνα του στο γήπεδο και να ξεχάσει την ανοησία του στην πρώτη του κλήση στην εθνική ανδρών της Αγγλίας...

Απογοητεύοντας πρώτα απ' όλα τον εαυτό του, έπειτα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και μετά τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που τον ξεχώρισε και τον πίστεψε, ο Φιλ Φόντεν (20 ετών και πατέρας ενός 2χρονου παιδιού), έκανε μεγάλο λάθος μαζί με τον Μέισον Γκρίνγουντ. Έσπασαν την καραντίνα του ξενοδοχείου της εθνικής Αγγλίας στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας όπου ταξίδεψαν ως νέα μέλη της αποστολής του τμήματος ανδρών, δωροδόκησαν υπάλληλο του καταλύματος για να βάλει δυο κοπέλες μέσα και να πάνε εκείνες στο δωμάτιο των παικτών.

Το περιστατικό φυσικά έγινε γνωστό και πήρε διαστάσεις, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν ντροπιασμένοι στις ομάδες τους.

Ο Φιλ Φόντεν, σε αντίθεση με τον φίλο του, Μέισον Γκρίνγουντ που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο της ήττας (3-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Κρίσταλ Πάλας, κατάφερε να γίνει αντικείμενο συζήτησης το πρωί της Τρίτης, μετά την πρεμιέρα της Σίτι στο νέο πρωτάθλημα.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής των «πολιτών» συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν, αφού, μετά το restart της Premier League από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο είχε παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα.

Δείχνει στον Πεπ ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του

Στα 10 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει 6 φορές, κάτι που έχουν κάνει μονάχα άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές στη Λίγκα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο Φόντεν προσπαθεί να δείξει στον Πεπ Γκουαρδιόλα πως κακώς στο παρελθόν δεν τον εμπιστεύθηκε περισσότερο και πως πρέπει τώρα να το διορθώσει και να τον υπολογίζει πολύ περισσότερο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πολιτών».

Το βράδυ της Δευτέρας, το γκολ που πέτυχε το ξεκίνησε ο ίδιος, αφού πέταξε τη μπάλα στον Ζέσους που είχε πλάτη στην εστία, εκείνος άφησε στον Ντε Μπρόινε που με εκπληκτική κάθετη έστειλε τον Στέρλινγκ μόνο από την αριστερή πλευρά κι εκείνος έκανε το γύρισμα στον νεαρό επιθετικό που έγραψε προσωρινά το 2-0 κόντρα στη Γουλβς.

Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο είχε 25/25 επιτυχημένες μεταβιβάσεις στους συμπαίκτες του, ενώ, ολοκλήρωσε το ματς με 67 επαφές με τη μπάλα, 47 επιτυχημένες πάσες (94% ποσοστό), 7 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι και 4 επιτυχημένες ντρίμπλες.

Το μεγάλο του επίτευγμα, είναι πως αυτή τη φορά οι αναφορές στο όνομά του αφορούν την εικόνα του στο γήπεδο και το ρόλο που έπαιξε στο ιστορικό θετικό ξεκίνημα της Σίτι που έγινε η μοναδική ομάδα με 10 σερί νίκες στην πρώτη αγωνιστική της Premier League.

«Είναι καλά, τον βλέπω καλά στις προπονήσεις, ξέρει ότι έκανε λάθος με την εθνική Αγγλίας κι εκεί τελειώνει αυτή η κουβέντα» ήταν η τοποθέτηση του Πεπ Γκουαρδιόλα που δεν θέλει να σχολιάζει πλέον τη γκάφα του ποδοσφαιριστή του και προσπαθεί να τον βοηθήσει ώστε όλοι να επικεντρωθούν στις επιδόσεις του Άγγλου που μετράει πλέον 33 εμφανίσεις, 12 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη γαλάζια φανέλα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα