Νιουκάστλ - Τότεναμ 1-3: Διπλό μετά από πέντε μήνες με «200αρη» Κέιν (vid)

Νιουκάστλ - Τότεναμ 1-3: Διπλό μετά από πέντε μήνες με «200αρη» Κέιν (vid)

bet365

Με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δις και να φτάνει τα 200 γκολ καριέρας, η Τότεναμ απέδρασε με διπλό από την έδρα της Νιούκαστλ (1-3) μετά από έξι μήνες και μένει δυνατά στο κόλπο της επτάδας.

Ήταν 16 Φεβρουαρίου όταν οι παίκτες της Τότεναμ έφευγαν για τελευταία φορά με ικανοποίηση από την έδρα αντιπάλου. Κόντρα στην Άστον Βίλα, τότε, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε πανηγυρίσει το μοναδικό διπλό της στο 2020, με την επίσης μοναδική τριάρα σε αυτό το διάστημα.

Αυτή τη φορά, απέναντι στη Νιουκάστλ, οι Σπερς έσπασαν τελικά την ανομβρία μακριά από το Βόρειο Λονδίνο και με τον ηγετικό Χάρι Κέιν να φτάνει τα 200 γκολ καριέρας, σφράγισε το πολύτιμο τρίποντο που την κρατά «ζωντανή» στο κόλπο της επτάδας.

Με φόρα από την επικράτηση στο μεγάλο ντέρμπι επί της Άρσεναλ, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα χάρη στον Χέουνγκ-Μιν Σον (27’). Ο Κορεάτης βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι και 11η φορά στη σεζόν κι έχει συμμετάσχει σε 21 γκολ συνολικά, στην καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

Το ανόητο λάθος του Σερζ Οριέ στο 56’ έστρωσε τη μπάλα ουσιαστικά στον Ρίτσι για να πετύχει με εντυπωσιακή βολίδα το γκολ της ισοφάρισης για τις Καρακάξες, αλλά τις τελευταίες λέξεις θα τις έλεγε το βαρόμετρο των Σπερς.

Ο Χάρι Κέιν συνόδευσε την 350η του εμφάνιση στα αγγλικά γήπεδα με το 200ο τέρμα μόλις στο 60’ και στο 89’ κλείδωσε τη νίκη οριστικά, γράφοντας το «201», εκ των οποίων τα 185 ως παίκτης της Τότεναμ.

Πλέον, η ομάδα του Μουρίνιο βρίσκεται στην 7η θέση, εκεί δηλαδή όπου θέλει να τερματίσει, στο +1 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που έχει, όμως, ματς λιγότερο και θα παίξει τα ρέστα της με Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας για να εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League.

Νιούκαστλ (Στιβ Μπρους): Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σερ, Φερνάντες, Γιέντλιν (55’ Λαζάρο), Σεν-Μαξιμέν, Σέλβεϊ, Μπενταλέμπ (86’ Λόνγκσταφ), Ρίτσι, Αλμιρόν, Γκέιλ (69’ Ζοέλιντον)

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Σισοκό, Γουίνκς, Λο Σέλσο (62’ Λαμέλα), Λούκας (57’ Μπέργκβαϊν), Κέιν (90+1’ Βερτόνχεν), Σον

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα