Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Ισοπαλία που της χαλάει τα ρεκόρ (vid)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Ισοπαλία που της χαλάει τα ρεκόρ (vid)

bet365

Η Μπέρνλι έγινε η πρώτη φέτος που φρενάρει (1-1) τη Λίβερπουλ στο “Ανφιλντ” και δεν της επιτρέπει το απόλυτο νικών εντός, ενώ οι Reds θέλουν το 3x3 στο φινάλε, για να κάνουν ρεκόρ βαθμών στην Premier League.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2019, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με την Λέστερ. Έκτοτε, μέτρησε 24 διαδοχικές νίκες στο «Άνφιλντ» σε αγώνες πρωταθλήματος. Αυτό είναι το καλύτερο των Reds, αλλά το ζητούμενο ήταν να πετύχουν το απόλυτο φετινό. Το ρεκόρ σε μία σεζόν είναι 18 νίκες και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορούσε να το ξεπεράσει. Μετά το 1-1 όμως με την Μπέρνλι, την πρώτη ισοπαλία εντός στη σεζόν, απλά θα προσπαθήσει να το ισοφαρίσει, έχοντας τώρα ακόμα μία ευκαιρία: το ματς με την Τσέλσι όπου θα σηκώσει και το τρόπαιο.

Η Λίβερπουλ που έχει από καιρό κατακτήσει και μαθηματικά την Premier League, έχει το κίνητρο να κυνηγήσει μία ακόμα ιστορική επίδοση, εκείνη των περισσότερων βαθμών στο πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά της τους 100 της Μάντσεστερ Σίτι (2017-'18). Με τους 93 βαθμούς τους τώρα οι Κόκκινοι θέλουν να κάνουν το 3x3 στο φινάλε και να φτάσουν τους 102. Εάν μάλιστα πετύχουν κάτι τέτοιο, θα ισοφαρίσουν και την κορυφαία συγκομιδή ever στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, αυτή της Γιουβέντους από 2013-'14.

Οσον αφορά το παιχνίδι, η Λίβερπουλ είχε συντριπτική κατοχή μπάλας (71-29), αλλά όχι τις σωστές ιδέες στην τελική προσπάθεια. Ο Ρόμπερτσον με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (34'), για να γίνει ο 14ος διαφορετικός παίκτης της ομάδας που βρίσκει δίχτυα. Μόνο την σεζόν 1992-'93 είχαν οι Κόκκινοι μεγαλύτερη ποικιλία, με 15.


Ωστόσο, η Μπέρνλι που είναι στα καλύτερά της και αήττητη για πέντε αγωνιστικές (3 νίκες) και διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, ισοφάρισε με ωραίο σουτ του Ροντρίγκες (69'), ενώ είχε και δοκάρι στο 87' με τον Γκούντμουντσον.


Τελικά γκολ άλλο δεν μπήκε και η Λίβερπουλ μπορεί τουλάχιστον να υπερηφανεύεται ότι παρέμεινε για 58ο σερί ματς αήττητη στο γήπεδό της σε επίπεδο Premier League. Και αυτό λέει τα πάντα από μόνο του για τη νοοτροπία αυτής της ομάδας...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Γουίλιαμς (69' Αλεξάντερ Άρνολντ) Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (81' Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Τζόουνς (69' Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Λονγκ, Τέιλορ, Πιέτερς (65' Γκούντμουντσον), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Ροδρίγκες, Γουντ (65' Γουντ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα